Παρά ένας 40 θα παλέψουν για τη θέση του διοικητή στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Παρά ένας 40 οι ενδιαφερόμενοι για την θέση του διοικητή στο Νοσοκομείο  Τρικάλων. Οι αυξημένες αμοιβές  που προβλέπονται σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δίνεται δικαίωμα σε συνταξιούχους να διατηρούν και το ποσό της σύνταξης που εισπράττουν  έχει αυξήσει κατακόρυφα το ενδιαφέρον για την κατάληψη αυτών των θέσεων.

Ετσι τις 1.045 έφθασαν οι αιτήσεις για τις 152 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, που αφορούν 95 νοσοκομεία του ΕΣΥ. Ο αριθμός κρίνεται ικανοποιητικός,

Στόχος της κυβέρνησης είναι οι πρώτοι διοικητές νοσοκομείων να έχουν τοποθετηθεί πριν το ΠάσχαΠροτεραιότητα έχει η επιλογή διοικητών ΥΠΕ, καθώς αυτοί μετέχουν στην επιτροπή επιλογής των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων σε κάθε περιφέρεια.

Θυμίζουμε πως με τα νέα κριτήρια για να γίνει κανείς διοικητής νοσοκομείου θα πρέπει ως υποψήφιος να διαθέτει πτυχίο σε συνάφεια (με την υγεία ή τη διοίκηση), εργασιακή εμπειρία σε συνάφεια και γνώση ξένης γλώσσας. Το νέο στοιχείο είναι ότι θα πρέπει όλοι οι υποψήφιοι διοικητές να περάσουν από το λεγόμενο τεστ δεξιοτήτων. Όλοι προβληματίζονται για το τελευταίο και ήδη οι περισσότεροι υποψήφιοι έχουν ξεκινήσει φροντιστήρια.

Ο μέγιστος βαθμός για τα τυπικά προσόντα θα είναι 600 μόρια800 μόρια για εργασιακή εμπειρία και 800 μόρια για το τεστ δεξιοτήτων. Οι 7 υποψήφιοι που θα συγκεντρώσουν την μεγαλύτερη βαθμολογία για κάθε θέση θα προκρίνονται στην φάση της συνέντευξης η οποία θα βαθμολογείται με έως 800 μόρια. Τέλος, η λίστα των 3 επικρατέστερων υποψηφίων θα πηγαίνει στον υπουργό Υγείας για την τελική επιλογή.

Οι νέοι διοικητές θα έχουν τετραετή θητεία και όχι τριετή που ίσχυε μέχρι σήμερα. Με την ανάληψη των καθηκόντων τους θα υπογράφουν συμβόλαιο απόδοσης με συγκεκριμένους στόχους. Θα υποβάλλονται σε ετήσια αξιολόγηση – και όχι διετή όπως αρχικά σχεδιαζόταν – και ανάλογα με την απόδοσή τους θα επιβραβεύονται με μπόνους, θα τιμωρούνται με ποινές ή ακόμα θα παύονται από τα καθήκοντά τους.