Παραλίγο να θάψουν γυναίκα ζωντανή στον Ισημερινό: Ηταν 5 ώρες μέσα στο φέρετρο

Η Μπέλα Μοντόγια από τον Ισημερινό έζησε τον χειρότερο εφιάλτη πολλών ανθρώπων: Παρολίγο να θαφτεί ζωντανή.

Μετά από ένα σοβαρό εγκεφαλικό, ο γιατρό την ανακήρυξη νεκρή. Οι συγγενείς της σε βαρύ πένθος, παρέλαβαν τη σορό της και άρχισαν τα διαδικαστικά για την κηδεία της. Το φέρετρό της τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο για να γίνει η αγρυπνία της μία μέρα πριν την κηδεία. Μόνο που όταν την έβαλαν στο φέρετρο, η 76χρονη γυναίκα ήταν ακόμα ζωντανή.

Ο εφιάλτης κράτησε πέντε ώρες, μέχρι οι συγγενείς της να την βγάλουν από το φέρετρο. Κάτι που δεν θα είχε συμβεί, αν δεν ακολουθούν το παραδοσιακό τελετουργικό για την ταφή που υπαγορεύει να αλλάξουν τα ρούχα του νεκρού μετά την αγρυπνία. Όταν λοιπόν οι συγγενείς άνοιξαν το φέρετρο, η γυναίκα έκανε προσπάθειες να αναπνεύσει.

“Η μαμά μου πάλευσε να αναπνεύσει”

Η περιγραφή του γιου της, Ζιλμπέρ Μπαλμπεράν, για το τι αντίκρισε όταν άνοιξε το φέρετρο είναι συγκλονιστική: “Η μαμά μου άρχισε να κουνά το αριστερό της χέρι, άνοιξε τα μάτια της, το στόμα της. Πάλευε να αναπνεύσει”.

Το βίντεο που τράβηξε ένας από τους πενθούντες συγγενείς την δείχνει ξαπλωμένη στο ανοιχτό φέρετρο να παλεύει να αναπνεύσει, ενώ ένας άλλος παραπονιέται ότι δεν έχει φτάσει ακόμη ασθενοφόρο που κάλεσαν.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι πυροσβέστες καταφθάνουν και σηκώνουν την Μπέλα Μοντόγια από το φέρετρο, την τοποθετούν σε ένα φορείο και την πηγαίνουν πίσω στο ίδιο νοσοκομείο όπου είχε διαπιστωθεί ο θάνατός της.

Ο γιος της είπε στα ΜΜΕ του Ισημερινού ότι πλέον νοσηλεύεται στην εντατική, αλλά έχει επαφή με το περιβάλλον.

“Η μαμά μου παίρνει οξυγόνο, η καρδιά της είναι σταθερή. Ο γιατρός της τσίμπησε το χέρι και αντέδρασε, μου λένε ότι είναι καλό γιατί σημαίνει ότι αντιδρά σιγά σιγά”, ανέφερε η εφημερίδα El Universo.

Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού έχει συστήσει επιτροπή για να διερευνήσει το περιστατικό.

Ο γιος της περιέγραψε ότι μετέφερε τη μητέρα του στο νοσοκομείο περίπου στις 09:00 το πρωί της μέρες πριν ανακαλυφθεί ότι τελικά ήταν ζωντανή “και το μεσημέρι ένας γιατρός μου είπε ότι πέθανε”.

Είπε ότι του έδωσαν πιστοποιητικό θανάτου, το οποίο ανέφερε ότι πέθανε από καρδιοπνευμονική ανακοπή μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο γιατρός του νοσοκομείου Μπαμπαχόγιο είχε διαπράξει ένα εγκληματικό λάθος καθώς λίγο έλειψε η γυναίκα να θαφτεί ζωντανή.

 

thetoc