Πιλότος έριξε επίτηδες το αεροπλάνο του για να ανεβάσει βίντεο και να κάνει πολλά views

Αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως και 20 χρόνια έχει βρεθεί ένας Αμερικανός YouTuber που έριξε επίτηδες το αεροπλάνο του ώστε να μπορέσει να ανεβάσει βίντεο και να λάβει πολλά views. Ο YouTuber και πιλότος, Τρέβορ Τζέικομπ, έχει παραδεχθεί ότι όλα ήταν σκηνοθετημένα και ετοιμάζεται να δηλώσει ένοχος ενώπιον του δικαστηρίου, για παρεμπόδιση ομοσπονδιακής εισαγγελικής έρενας.

Ο Τρέβορ Τζέικομπ, 29 ετών, ανάρτησε το βίντεο της συντριβής του αεροπλάνου στο YouTube τον Δεκέμβριο του 2021, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν ατύχημα. Μέχρι σήμερα, έχει πάνω από 2,9 εκατομμύρια προβολές.

Ο Τζέικομπ έχει παραδεχθεί επίσης, ότι γύρισε το βίντεο ως μέρος μιας συμφωνίας χορηγίας προϊόντων. Ο 29χρονος πιλότος και αλεξιπτωτιστής ήρθε σε συμφωνία με τις δικαστικές αρχές να ομολογήσει την ενοχή του. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Οι σχετικές ανακοινώσεις για την υπόθεσή του έγιναν από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η σόλο πτήση και το selfie stick

Τον Νοέμβριο του 2021, ο Τρέβορ Τζέικομπ απογειώθηκε από ένα αεροδρόμιο της Σάντα Μπάρμπαρα στην Καλιφόρνια προκειμένου να κάνει μια σόλο πτήση με κάμερες τοποθετημένες στο αεροπλάνο του. Μαζί με τις κάμερες, ο πήρε μαζί του ένα αλεξίπτωτο, καθώς και ένα selfie stick.

Απίστευτο: Πιλότος έριξε επίτηδες το αεροπλάνο του για να ανεβάσει βίντεο και να κάνει πολλά views

Όπως ανακοινώθηκε από την Εισαγγελία της Καλιφόρνια, “δεν σκόπευε να φτάσει στον προορισμό του, αλλά σχεδίαζε να εκτιναχθεί από το αεροσκάφος του κατά τη διάρκεια της πτήσης και να βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του να πέφτει με αλεξίπτωτο στο έδαφος και το αεροπλάνο του καθώς έχανε έδαφος και τελικά οδηγούνταν στη συνετρίβη”.

Τριάντα πέντε λεπτά μετά την απογείωση, το αεροπλάνο κατέπεσε στον Εθνικό Δρυμό Los Padres. Στη συνέχεια έκανε πεζοπορία από το σημείο που έπεσε με το αλεξίπτωτό του και επεξεργάτηκε το βίντεο που είχε τραβήξει.

Εξαρχής, ορισμένοι συνδρομητές στο κανάλι του στο YouTube ήταν δύσπιστοι για τη συντριβή, σημειώνοντας ότι ο Τζέικομπ φορούσε ήδη αλεξίπτωτο και δεν έκανε καμία προσπάθεια να προσγειώσει το αεροπλάνο με ασφάλεια.

ΗΠΑ youtuber

Το σχέδιο του Τρέβορ Τζέικομπ. Μετά τη σκηνοθετημένη συντριβή, ανέφερε το περιστατικό στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ, το οποίο πλέον έχει αποφανθεί ότι ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την ανάσυρση των συντριμμιών. Ο youtuber πιλότος ισχυρίστηκε αργότερα ότι δεν γνώριζε την τοποθεσία της τοποθεσίας.

Αναγκαστικά βέβαια, συμμορφώθηκε και επέστρεψε στο σημείο της συντριβής από όπου με δικά του έξοδα ανέσυρε τα συντρίμμια.

Δείτε το επίμαχο βίντεο: