Ποιός είναι ο νομός της Θεσσαλίας που πετυχαίνει με ακρίβεια τα εκλογικά αποτελέσματα 

Τον εκλογικό καθρέφτη της Ελλάδας αποτελεί η Λάρισα. Πετυχαίνει συνεχώς τα εκλογικά ποσοστά στην επικράτεια.

Μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας αποτελεί η Λάρισα, σύμφωνα με τους δημοσκόπους, καθώς διαθέτει αστικό ιστό, αγρότες, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους. Γι’ αυτό τον λόγο, ο νομός είναι γνωστός για την ακρίβεια που παρέχει ως προς την πρόβλεψη των ποσοστών στις εκλογές.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι εκλογές του Ιουνίου του 2012, όταν η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε 29,6%, ενώ ο νομός Λαρίσης έδινε 30,4%, δηλαδή μία διαφορά της τάξης του 0,8%.

Αντίστοιχα, η Λάρισα είχε “πετύχει” και την εναλλαγή της εξουσίας τον Ιανουάριο του 2015, όταν και ανήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου πέτυχε με πολύ μεγάλη ακρίβεια το τελικό ποσοστό, που πήρε το κόμμα της αριστεράς. Ειδικότερα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 36,34% στις εθνικές εκλογές, η Λάρισα “έδινε” αντίστοιχα 36,14%.

Ανάλογη ακρίβεια είχε καταγράψει και στις δεύτερες εκλογές του 2015, αλλά και στις κάλπες του 2019, όπου η διαφορά που προέβλεψε, συγκριτικά με το ποσοστό που συγκέντρωσε η Νέα Δημοκρατία ήταν με διαφορά δεκαδικών.