Πριν από τα Χριστούγεννα τα νεότερα για τη γέφυρα Καλαμπάκας-Διάβας

Πριν από τα Χριστούγεννα θα έχει γίνει γνωστή η επιλογή της Κυβέρνησης για τη γέφυρα της Διάβας, δηλαδή, αν πρόκειται να πάει σε ανακατασκευή της ίδιας γέφυρας ή σε κατασκευή νέας.

Όλα δείχνουν, όπως έχουμε ξαναγράψει, ότι θα είναι δύσκολο να δαπανηθεί ένα μεγάλο ποσό για την κατασκευή νέας γέφυρας, μια που χρειάζονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία.

Όμως, με ένα «λογικό» ποσό, που φυσικά και δεν θα είναι διόλου ευκαταφρόνητο, μπορούν να ενισχυθούν όλες οι κολόνες στα πρότυπα που είχε ενισχυθεί η κολόνα που είχε καταρρεύσει τον Ιανουάριο του 2016.

Θυμίζουμε ότι για μία κολόνα είχε απαιτηθεί χρονικό διάστημα δεκαπέντε μηνών, ωστόσο, εφόσον επιλεχθεί αυτή η λύση, στην προκειμένη περίπτωση και με δεδομένη την ανάθεση του έργου σε μεγάλη εταιρεία, σίγουρα δεν θα απαιτηθεί πολλαπλάσιο χρονικό διάστημα για τις 8 από τις 9 κολόνες που πρέπει να ενισχυθούν.

Προβλέψεις δεν πρόκειται να κάνουμε, καθώς το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να υπάρχει μια γέφυρα που δεν θα φοβούνται οι οδηγοί να τη διασχίσουν, όποτε «φουσκώνει» ο Πηνειός.

Και βέβαια, οφείλουμε για ακόμη μια φορά να επαναλάβουμε ότι απαιτείται να γίνει πολλή και σωστή δουλειά στην κοίτη του Πηνειού για πεντακόσια τουλάχιστον μέτρα βόρεια και νότια της γέφυρας.

Αναμένουμε τα νεότερα…

 

ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ