Πότε θα παραιτηθεί Έλληνας πολιτικός επειδή του “τελείωσε η ενέργεια”;

Mάθημα αυτογνωσίας έδωσε η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν με την παραίτηση της, επειδή oπως δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν έχω πια άλλη ενέργεια για την ηγεσία»

Μάθημα αυτογνωσίας, που πλην ελάχιστων περιπτώσεων, δεν το έχουμε δει στη χώρα μας. Και πολύ περισσότερο στο επίπεδο των υψηλών αξιωμάτων

Η Νεοζηλανδή Πρωθυπουργός το έκανε στα 42 της χρόνια, έχοντας αναλάβει την πρωθυπουργία στα 37 της, και αντιμετωπίζοντας με επιτυχία μάλιστα, μύρια όσα προβλήματα (πανδημία ύφεση τρομοκρατία).

Και μόνο αυτή η διαδρομή, ήταν αρκετή για να περιγράφει ως το απόλυτο της Success Story

Η τέλεια εικόνα. Εικόνα που δεν χαρίζεται, εικόνα που δεν καταστρέφεται.

Εικόνα που ενισχύθηκε από το γεγονός, ότι σε αυτό το διάστημα έγινε και μητέρα.  Και εκεί πάνω στην απόλυτη κορύφωση, αισθάνθηκε ότι δυνάμεις της εξαντλήθηκαν, γιατί απλά δεν μπορούσα να είναι καλή με όλα.

Και έκανε την επιλογή της, με απόλυτη αυτογνωσία και ειλικρίνεια. Παραιτήθηκε, σε αντίθεση με τους πολιτικούς μας που νιώθουν σαν επτάψυχες μπαταρίες  Μπέρεκ. Η με τις  Duracell( για τους νεότερους)

Γιατί στην χώρα μας η δόξα δίπλα στο χρήμα και στα προνόμια δεν αφήνουν περιθώρια για παραιτήσεις.

Έλληνας πολιτικός, με μακρά πολιτική διαδρομή, όχι και ιδιαίτερα επιτυχημένη ,απαντούσε στο ερώτημα των φίλων του που είχαν «βαρεθεί» να τον ψηφίζουν.

Δημήτρη μήπως πρέπει να παραιτηθείς, έχεις πολλά χρονιά,  δεν βαρέθηκες. Η απάντηση του μνημειώδης.

Βεβαίως και θα παραιτηθώ. Θα βάλω αυτήν τετραετία, και θέλω ακομη  δύο για να ολοκληρώσω το έργο μου.

Για την ιστορία  εξελέγη την επόμενη τετραετία όχι όμως τις επόμενες ,αφήνοντας το έργο του ανολοκλήρωτο. Κρίμα!!