Πώς αξιολογούνται τα αποτελέσματα για την τοπική Νέα Δημοκρατία. Λιούτας ο μεγάλος κερδισμένος!!

Η εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου έβγαλε ξεκάθαρα συμπεράσματα για το πώς συμπεριφέρθηκε το Τρικαλινό εκλογικό σώμα απέναντι στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η Νέα Δημοκρατία κράτησε τις δυνάμεις της σε σχέση με τις εκλογές του 2019(οριακή αυξηση κατά 0,6%)

Απώλεσε ωστόσο λόγω απλής αναλογικής δύο έδρες ελπίζοντας να τις επανακτήσει στις επόμενες εκλογές με την βοήθεια της ενισχυμένης αναλογικής

Στο επίπεδο της εκλογικής κατάταξης των βουλευτών της δεν παρατηρήθηκαν ουσιαστικές μεταβολές. Η σειρά των τριών πρώτων παραμένει ίδια (Σκρέκας- Λιούτας- Παπακώστα)

Ο Μικέλης  Χατζηγάκης υπερφαλάγγισε  τον πρώην βουλευτή Ηλία Βλαχογιάννη, ενώ η Χαρά Ξάνθη απλά συμπλήρωσε την εξάδα.

Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έστω και οριακά αύξησε τη δύναμή της, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το όριο των 20.000 σταυρών για το οποίο στοιχημάτιζαν πολλοί φίλοι του. Πλησίασε ωστόσο οριακά άλλα και με άνεση  τις ψήφους που πήρε στην προηγουμένη αναμέτρηση του 2019(18.410 ψήφοι)

Ο Θανάσης Λιούτας όχι μόνο κράτησε τις δυνάμεις του (10.069 ψήφοι το 2019) τις αύξησε κατά 1200 ψήφους φτάνοντας τις 11.390 ενώ υπολείπεται η ενσωμάτωση άλλων 20 τμημάτων.

Η κ. Κατερίνα Παπακώστα κράτησε και αυτή  τις δυνάμεις της (10.057 το 2019) ,δεν κατόρθωσε ωστόσο να διευρύνει την επιρροή της.

Μικρή  αύξηση παρουσίασε  η δύναμη του Μικέλη  Χατζηγάκη ο οποίος αύξησε οριακά τη δύναμή του από 8.424 σε  8.526 ψηφους.

Ο κ. Ηλίας Βλαχογιάννης  ήταν ο χαμένος της εκλογικής αναμέτρησης αφού απώλεσε πάνω από 2.500 ψήφους σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση του 2019 προοριζόμενος στις 7.359 ψήφους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του trikalatroll.gr, με βάση το αποτέλεσμα αυτό και με το δεδομένο ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η εκλογή των κκ Σκρέκα και Λιούτα και ενδεχομένως της κ. Παπακώστα στην επόμενη Βουλή, αφού οι εκλογές θα γίνουν με λίστα και με τη σειρά κατάταξης όπως αυτή καθορίστηκε στις χθεσινές εκλογές.