Σκρέκας- Παπαστεργίου: Η δημοφιλία τους στο μικροσκόπιο δημοσκόπησης της GPO

Την δημοφιλία του υπουργού ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα αλλά και του υπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου μέτρησε δημοσκόπηση της GPO από την οποία προκύπτουν κάποια  ενδιαφέροντα ευρήματα.

O υπουργός Κώστας Σκρέκας όσον αφορά τις θετικές γνώμες των ερωτώμενων, βρίσκεται στη 10η θέση ανάμεσα στους 24 υπουργούς της κυβέρνησης που μετρήθηκαν, ενώ ο  Δημήτρης Παπαστεργίου εμφανίζεται με λιγότερες θετικές γνώμες καταλαμβάνοντας τη 19η θέση .

Αντίστροφη είναι η κατάταξη όσον αφορά τις αρνητικές γνώμες.  Εκεί  ο Δημήτρης Παπαστεργίου εμφανίζει πολύ μικρό ποσοστό το οποίο μάλιστα τον κατατάσσει  στην δεύτερη θέση, με πρώτο τον πλέον δημοφιλή υπουργό Νίκο Δένδια ενώ υπουργός Κώστας βρίσκεται  στην 14η θέση των αρνητικών γνωμών ανάμεσα στις 24 υπουργούς.

Ωστόσο ότι ο κ. Σκρέκας όπως επισημαίνει το trikalatroll.gr σε σχέση με πέρυσι βελτιώνει  τη δημοφιλία του, αφού οι θετικές γνώμες μέσα σε ένα χρόνο αυξάνονται κατά 8%  ενώ οι αρνητικές γνώμες μειώνονται κατά 4% και παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο του βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας λόγω του θέματος της ακρίβειας.

Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο που προκύπτει από τη δημοσκόπηση  είναι και το υψηλό ποσοστό που παίρνει ο Δημήτρης Παπαστεργίου στην απάντηση «δεν τον γνωρίζω» κάτι που βεβαίως είναι λογικό και εξηγείται δημοσκοπικά εξαιτίας του μικρού διαστήματος παραμονής του στο υπουργείο.