Στουρναραίικα Τρικάλων: Παραμένει στον αέρα η (viral) γέφυρα της ντροπής

Χωρίς προσβάσεις συνεχίζει να παραμένει στην θέση της η στρατιωτική γέφυρα Baily που τοποθετήθηκε για να αποκατασταθεί η οδική σύνδεση προς τα Στουρναραίικα Τρικάλων, μετά τις πλημμύρες του “Daniel.”

Η σιδερένια γέφυρα σήμερα δεν εξυπηρετεί απολύτως τίποτα, αφού ακόμη και τα κοπάδια της περιοχής δεν μπορούν να περάσουν.

Και σαν να μην ήταν μόνο αυτό, η γέφυρα έτσι όπως έχει τοποθετηθεί, περιορίζει το πλάτος του δρόμου που έχει απομείνει με αποτέλεσμα τα οχήματα να περνούν οριακά.

Η διέλευση συνεχίζει να γίνεται σήμερα από πρόχειρη διάβαση που έχει κατασκευαστεί παραπλεύρως με σωληνωτά, ενώ είναι θέμα χρόνου με την πρώτη βροχή να εξαφανιστεί και να διακοπεί για ακόμη μία φορά κυκλοφορία.

Ακόμη κι αν με ένα μαγικό τρόπο κατασκευαζόταν οι προσβάσεις της γέφυρας που σήμερα βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα είναι αμφίβολο αν θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος των διερχόμενων αυτοκινήτων, αφού δεν υπάρχει μεσόβαθρο με αποτέλεσμα να αποκλείεται η διέλευση βαρέων οχημάτων.

Εντύπωση πάντως προκαλεί που οι αρμόδιοι επιμένουν στη διατήρηση της γέφυρας. Μοναδική εξήγηση για να μας θυμίζουν την προχειρότητα κατασκευής των έργων αποκατάστασης, από την θεομηνία που έπληξε την περιοχή.