Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Βασιλικής για τα έργα του Ε65 στην περιοχή τους

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 το πρωί οι παραγωγοί της Βασιλικής με θέμα τα σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικής του Δήμου Μετεώρων από την εξέλιξη των έργων του οδικού άξονα Ε65.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού και παραβρέθηκαν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Τρικάλων Σάκης Παπαδόπουλος, οι υποψήφιες στις Βουλευτικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, Μαρίνα Κοντοτόλη και Πέρυ Χαριτοπούλου, ο Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Λύπας, ο επικεφαλής της ελάσσονος Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Γιάννης Παπαμιχαήλ, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βασιλικής Απόστολος Βλαχοδήμος και πολλοί παραγωγοί.

Την συζήτηση άνοιξε ο πρόεδρος των Παραγωγών της Βασιλικής Παναγιώτης Πανάγος ο οποίος αναφέρθηκε εν συντομία στο πρόβλημα που έχουν οι κάτοικοι της Βασιλικής και όχι μόνο από την εξέλιξη των έργων του οδικού άξονα Ε-65 στην περιοχή τους.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε η δικηγόρος Ελίζα Καμπαγιάννη η οποία αναφέρθηκε αναλυτικότερα στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κατασκευή της Ε65 και δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής. Η κυρία Καμπαγιάννη αναφέρθηκε:
– Στη διαμόρφωση των παράδρομων εκατέρωθεν της κεντρικής οδού σε απόσταση τουλάχιστον 3 χιλιομέτρων και πλάτους 10 μέτρων όπως προκύπτει από τον αναδασμό, ενώ η εταιρεία κατασκευής έχει μειώσει το πλάτος στα 5 μέτρα και στη συνέχεια σε 8 μέτρα και δεν έχουν τα ανοίγματα που χρειάζονται, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα διέλευσης στα μεγάλα αγροτικά μηχανήματα .Επίσης εξυπηρετούνται και άλλα χωριά όπως η Περιστέρα, Σαρακίνα, Μεγάρχη και Διαλεχτό. Δραστηριοποιούνται τουλάχιστον 300 αγρότες και καλλιεργούνται περίπου 10.000 στρέμματα γης.
– Στην κατασκευή διάβασης στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, για την εξυπηρέτηση των αγροτών και των κατοίκων της περιοχής, ώστε να μην αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για τις καθημερινές τους δραστηριότητες.
Και τέλος
– στην κατασκευή της γέφυρας-διάβασης κάτω από τον Ε-65 που είναι μικρή σε πλάτος με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κινηθούν άνετα αγροτικά μηχανήματα.

Τέλος σημειώθηκε ότι όλες οι ιδιοκτησίες που θίγονται από το συγκεκριμένο έργο είναι δυναμικές καλλιέργειες, οι οποίες επί σειρά ετών αποτελούν την παραγωγική και κινητήρια δύναμη του Νομού Τρικάλων και γι’ αυτό πρέπει να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις μέσω των Βουλευτών του νομού, του Δήμου Μετεώρων, της Περιφεριακής Ενότητας Τρικάλων αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς την κυβέρνηση και προς την εταιρεία.

 

 

ta meteora.gr