Τα βασικά συμπεράσματα-ενδεχόμενα  της εκλογικής αναμέτρησης στα Τρίκαλα. Ποιοί εκλέγονται προσωρινά και ποιοί “βάζουν πόδι” στην επόμενη βουλή.

Σκρέκας(ΝΔ), Κοντοτόλη (ΣΥΡΙΖΑ) Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ), Κανταρτζής(ΚΚΕ) εκλέγονται προσωρινά βουλευτές (για μισή μέρα) αφού είναι δεδομένο ότι πάμε σε νέες εκλογές.

Σκρέκας(ΝΔ), Κοντοτόλη (ΣΥΡΙΖΑ) και Λιούτας( Ν.Δ.) θεωρούνται ήδη βουλευτές και από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση καθόσουν οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με λίστα, ενώ θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η Νέα Δημοκρατία θα εκλέξει τουλάχιστον ακόμη ένα βουλευτή, ίσως και δυο (Κ.Παπακώστα)  πέραν του Κ.Σκρέκα.

Με βάση τα ποσοστά που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρη θεωρείται και η εκλογή της κ Μ. Κοντοτόλη (ΣΥΡΙΖΑ) στην επόμενη αναμέτρηση άνευ σταυρού.

Σοβαρές πιθανότητες  να εκλεγεί στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση(ως τρίτη στη λίστα) έχει  η κ Κατερίνα Παπακώστα( Ν.Δ) καθώς και ο Γιώργος Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ) όχι πάντως και οι δύο μαζί.

Με λιγότερες πιθανότητες το ενδεχόμενο να εκλεγεί στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλ. Κανταρτζής, όπως και βουλευτής άλλου μικρότερου κόμματος που θα μπει στην βουλή.