Τα Τρίκαλα τίμησαν τους πεσόντες στο ΄Ύψωμα 731

Με μία σεμνή τελετή, οι τοπικές πολιτικές, στρατιωτικές, εκκλησιαστικές  αρχές, συγγενείς των αγωνιστών-θυμάτων καθώς και Τρικαλινοί πολίτες τίμησαν σήμερα, την συμπλήρωση 82 χρόνων (9 Μαρτίου 1941) από την ηρωική θυσία, των Δυτικοθεσσαλών στο ύψωμα 731.

Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου και κατάθεση στεφάνων στο ομώνυμο μνημείο, που έχει ανεγερθεί στην Εθνική οδό Τρικάλων-Καρδίτσας, στο ύψος της Αγίας Κυριακής.

Παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, οι Αντιδήμαρχοι Τρικκαίων Δημήτρης Παζαϊτης, Σοφία Αλεστά και Μιχάλης Λάππας, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Μπουτίνας, Χρήστος Γακόπουλος και Ντίνος Μπάρδας, ο ανώτερος Διοικητής φρουράς Τρικάλων Σχης Ζορμπάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων Δημήτρης Μήτραινας, ο Διοικητής της ΠΥ Τρικάλων Βασίλειος Παπαγεωργίου, οι πρώην βουλευτές Ηλίας Βλαχογιάννης και Χρήστος Σιμορέλης, οι υποψήφιοι Βουλευτές Μαρίνα Κοντοτόλη και Γιάννης Χάϊδος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του νομού και πλήθος κόσμου.

Για το ιστορικό εκείνων των ημερών και τη μεγάλη θυσία των ηρωικών αγωνιστών του υψώματος 731, καθώς και τη σημασία και το νόημα της, εκφώνησε ομιλία ο Αντιπρόεδρος του ΦΙΛΟΣ Τρικάλων Σωτήρης Κύρμπας, ενώ στη συνέχεια οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων Σακκά και του Γυμνασίου Μεγάλων Καλυβίων, απήγγειλαν ποιήματα και αποσπάσματα τραγουδιών από την ηρωική θυσία των Τρικαλινών και Καρδιτσιωτών στρατιωτών στο ύψωμα 731.