Τελικά ήταν ομοφυλόφιλος ο Μ. Αλέξανδρος; – Τι λένε οι ιστορικοί

Οι ερωτικές σκηνές μεταξύ Μεγάλου Αλέξανδρου και Ηφαιστίωνα προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις στο νέο ντοκιμαντέρ του Netflix.

Ο Χαράλαμπος Σπυρίδης, καθηγητής του Πανεπιστήμιου Αθηνών εξηγεί πως προέκυψαν οι φήμες που αφορούν τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Μέγα Αλέξανδρου: “Πηγές αναφέρουν ότι οι γονείς του Μ. Αλέξανδρου ανησυχούσαν για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του”.
Ο Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής στο ΕΚΠΑ, μίλησε στο MEGA για τη ζωή του Μ. Αλέξανδρου:
“Ένας στρατιωτικός όπως ο Αλέξανδρος έκανε χιλιάδες μίλια και συναναστρεφόταν μόνο τον στρατό του. Οι άντρες θεωρούνταν τα κυρίαρχα στοιχεία της κοινωνίας, οι γυναίκες υπήρχαν για να διαιωνίζουν το είδος. Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε βέβαια σχέσεις με γνωστές γυναίκες”.

 

Ο Χαράλαμπος Σπυρίδης, ανέφερε: “Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε δίπλα του τον Ηφαιστίωνα, τον οποίο αποκαλούσε ‘’Φιλαλέξανδρο”.

Μάλιστα, ο Ηφαιστίωνας, ο παιδικός φίλος του Αλέξανδρου αναδείχθηκε δεύτερος στην εξουσία μετά τον μεγάλο στρατηλάτη.

Ο ξαφνικός θάνατος του Ηφαιστίωνα που βύθισε σε πένθος τον Μέγα Αλέξανδρο

“Όταν πέθανε ο Ηφαιστίωνας ο Αλέξανδρος έκοψε τα μαλλιά του, γκρέμισε τα τείχη και θρηνούσε. Ο τρόπος που θρήνησε ο Μέγας Αλέξανδρος τον Ηφαιστίωνα έκανε εχθρούς και φίλους να υποθέσουν ότι οι δυο άντρες είχαν σχέση“, επεσήμανε ο Χαράλαμπος Σπυρίδης.

Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε τελικά ερωτική σχέση με τον Ηφαιστίωνα;

Ο Θάνος Βερέμης αναφορικά με την σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο ανδρών σχολίασε: “Ο Ηφαιστίωνας ήταν ένα υποκατάστατο αδερφού για τον Μ. Αλέξανδρο, δεν ξέρουμε κάτι άλλο”.

Ενώ, ο Χαράλαμπος Σπυρίδης είπε: “Αναφορικά με την ερωτική σχέση μεταξύ Μ. Αλέξανδρου και Ηφαιστίωνα, εγώ πιστεύω ότι είναι απλά φήμες. Η μεγάλη αγάπη της ζωής του Μ. Αλέξανδρου ήταν η κατάκτηση του κόσμου”.

 

 

thetoc