Τη Δευτέρα η κηδεία του Κωνσταντίνου, στη Μητρόπολη και μετά στο Τατόι. Θα παρευρεθεί ο Γουίλιαμ

Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (16/1), όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση η οικογένειά του.

Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί στο Τατόι, ενώ η κηδεία θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών από τις 08:00 έως τις 12:00.

Ερωτηματικό παραμένει το αν τελικά θα γίνει το λαϊκό προσκύνημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται συζήτηση για προσκύνημα λίγων ωρών χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί αν θα είναι από το βράδυ της Κυριακής ή από την Δευτέρα το πρωί, στο παρεκκλήσι του Αγ. Ελευθερίου, δίπλα στην Μητρόπολη της Αθήνας.

Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια έχει καλέσει και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος δεν έχει ακόμη απαντήσει στο αίτημα. Χθες Τετάρτη, ο κ. Βαρθολομαίος έκανε τρισάγιο στη μνήμη του Κωνσταντίνου.

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου εκτιμάται ότι θα είναι ο διάδοχος του βασιλικού θρόνου, Γουίλιαμ, καθώς ήταν και νονός του.