Τις προτάσεις του για τον Τρικαλινό τουρισμό, παρουσίασε ο Μ. Χατζηγάκης ενώπιον του αρμόδιου υπουργού Β. Κικίλια

Το πρωί της Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης ο εν δυνάμει υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μικέλης Χατζηγάκης, παρουσίασε στους Τρικαλινούς και ενώπιον του αρμόδιου υπουργού κ. Βασίλη Κικίλια. τις προτάσεις και τις θέσεις του για την τουριστική ανάπτυξη του νομού.

Έκανε λόγο για συντονισμένες δράσεις φορέων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεων, για την ανάδειξη των του τουριστικού προϊόντος, να  προσελκύσουν επενδυτές και επισκέπτες.

Επισήμανε την λειτουργία στον ορεινό όγκο οικολογικού πάρκου προστασίας της άγριας φύσης για την ανάδειξη του ως τουριστικού προορισμού, ενώ προέταξε επίσης την περαιτέρω ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή μας, αφού ως νομός διαθέτουμε ένα μνημείο παγκόσμιας ιστορικής φήμης και αξίας όπως είναι τα Μετέωρα, ένα μνημείο που επισκέπτονται κάθε χρόνο περίπου 2.500.000 τουρίστες.

Έθεσε το ζήτημα της κατασκευής χιονοδρομικού κέντρου στη Μαρόσα, μια ιδέα που έχει αναλάβει εδώ και πολλά χρόνια ο πατέρας του Σωτήρης Χατζηγάκης, αλλά δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ που αμέσως μετά κατέλαβε την εξουσία δεν εφάρμοσε ποτέ.

Επιπλέον ο Μικέλης Χατζηγάκης μίλησε για την ανάγκη σύνδεσης θρησκευτικού-περιπατητικού τουρισμού, όπως και για την ανάγκη σύνδεση του αγροτοκτηνοτροφικού τομέας με τον τουρισμό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάπτυξη του οικοτουρισμού, όπως επίσης και σε δύο μεγάλα ατού για το νομό όπως είναι ο «Μύλος των Ξωτικών» και οι ιαματικές πηγές του Ριζώματος, που θα πρέπει να αναδειχθούν ακόμη περισσότερο.

Κλείνοντας την ομιλία του είπε: “Σήμερα είμαι πιο δυνατός, πιο έτοιμος και έμπειρος σε σχέση με τις εκλογές του 2019. Αγωνίζομαι όλα αυτά τα χρόνια για τον τόπο μου και δεν αντάλλαξα την ψήφο των Τρικαλινών πολιτών που με εμπιστεύτηκαν με καμιά κρατική θέση. Σας καλώ να μου δώσετε μια ευκαιρία, να δώσετε μια ευκαιρία σε ένα νέο άνθρωπο που έχει όρεξη για δουλειά και θέλει να προσφέρει στον τόπο του. Θα είμαι ένας καλός και έντιμος εκπρόσωπος σας στο κοινοβούλιο”.