Τι πιστεύουν τα στελέχη των κομμάτων για το εκλογικό αποτέλεσμα στα Τρίκαλα

Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε να είναι υπερεκτιμημένες οι  απόψεις  των κομμάτων. Εξάλλου όλα τα κόμματα θέλουν προεκλογικά να ψηλώσουν και να μεγαλώσουν την παράσταση νίκης.

Μάλιστα για την επίτευξη αυτού του σκοπού επιστρατεύτηκαν από στελέχη κομμάτων ακόμη και  χοληστερινούχα στοιχήματα (κατσικάκια, αρνάκια κα) στο όνομα της πρωτιάς.

Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις των τοπικών στελεχών οι Νεοδημοκράτες εκτιμούν ότι θα περάσουν το 40% στα Τρίκαλα. Στις προηγούμενες εκλογές, η Νέα Δημοκρατία είχε πάρει 43% ποσοστό κατά 2% μεγαλύτερο από το ποσοστό που πήρε  στην επικράτεια

Εξίσου αισιόδοξες εκτιμήσεις και  από τα στελέχη του  ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία  «δεν συζητούν ποσοστό μικρότερο από το 30%, ενώ κάνουν λόγο ακόμη και για πρωτιά στα Τρίκαλα. Στις εκλογές του 2019 Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε   πάρει 29% περίπου, 2,5 μονάδες κάτω από το ποσοστό που πήρε στην επικράτεια.

Αισθητά ανεβασμένο θα είναι και το ποσοστό του ΚΚΕ εκτιμούν τα στελέχη του στα Τρίκαλα, εκτιμώντας ότι θα πλησιάσουν το 9% ίσως  και το 10%. Στις προηγούμενες εκλογές το ποσοστό του του ΚΚΕ ήταν 8% ποσοστό κατά 3% μεγαλύτερο από το αντίστοιχο που πήρε στην επικράτεια.

Εκεί που οι εκτιμήσεις σπάζουν κοντέρ είναι στο ΠΑΣΟΚ όπου τα στελέχη του εκτιμούν ότι άνετα θα ξεπεράσουν το 15%, ενώ ο υποψήφιος βουλευτής τους Γ.Οικονόμου σε συνεντεύξεις του έχει κάνει λόγο ακόμη και για ποσοστό που θα πλησιάσει το 18%.

Για τα μικρότερα κόμματα το trikalatroll.gr  δεν έχει  εκτιμήσεις των στελεχών τους ωστόσο   ιστορικά το άθροισμά τους δεν έπεφτε στα Τρίκαλα ποτέ κάτω από το 12%.

Το άθροισμα των παραπάνω εκτιμήσεων ακόμη και των κατωτέρων ορίων τους προφανώς και δεν κλείνει στο 100%.

Κρατάμε ωστόσο τις παραπάνω εκτιμήσεις για να δούμε ποιοι ήταν πιο κοντά στην πολιτική πραγματικότητα.

Εξάλλου κοντός ψαλμός αλληλούια!