Τους τελευταίους μήνες σύμφωνα με ρεπορτάζ του trikalatroll.gr, αθόρυβα, αρκετές γαλακτοβιομηχανίες, προχώρησαν σε μείωση των ατομικών συσκευασιών από τα 200 στα 170 γραμμάρια. Ειδικά όταν τα προϊόντα βρίσκονται εντός πολυσυσκευασίας, η διαφορά δεν είναι εύκολα ορατή από τους καταναλωτές.
Να θυμίσουμε ότι πριν χρόνια το “κεσεδάκι” γιαουρτιού ήταν στα 250 γραμμάρια και πάλι τότε σιωπηλά οι γαλακτοβιομηχανίες προχώρησαν σε μείωση της συσκευασίας στα 200 γραμμάρια.
Αντίστοιχα, στις συσκευασίες του κιλού εταιρείες έχουν ήδη προχωρήσει σε μειώσεις της τάξης των 100 ή 200 γραμμαρίων, πέφτοντας δηλαδή στα 900 ή 800 γραμμάρια.