Τρίκαλα: Κινητοποιήσεις των εμπόρων φορτηγών αυτοκινήτων, ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού

Ισχυρό πλήγμα στους εισαγωγείς μεταχειρισμένων φορτηγών στα Τρίκαλα, έχει επιφέρει η εφαρμογή της νέας Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα επαγγελματικά οχήματα δημοσίας χρήσεως, μετά την λήξη της μεταβατικής περιόδου που είχε δοθεί στο παρελθόν.

Παράγοντες της αγοράς εμπορίας αυτοκινήτων αναφέρουν ότι η μη ανανέωση της μεταβατικής ισχύς του μέτρου, αποτελέσει τη χαριστική βολή στο χώρο του επαγγελματικού αυτοκινήτου και ιδίως στο κλάδο της εμπορίας εισαγόμενων οχημάτων της περιοχής.

Οι έμποροι μεταχειρισμένων φορτηγών, ζητούν από τη κυβέρνηση παράταση της μεταβατικής περιόδου που ισχύει από το 2013 η να δοθούν κίνητρα αντικατάστασης των παλαιών οχημάτων.

Άλλωστε όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, ο συγκεκριμένος κλάδος δεν έχει επιδοτηθεί ποτέ από τη πολιτεία όπως άλλοι(Λεωφορεία κλπ) και με την νέα νομοθεσία η απόκτηση φορτηγού καθίσταται πλέον απλησίαστη.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του trikalatroll.gr, το τοπικό σωματείο των εμπόρων φορτηγών αυτοκινήτων και ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού στα Τρίκαλα στις 10 Μαίου, ετοιμάζεται να προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα.