Τραγικό! Το κτήριο των ΤΕΦΑΑ της “αριστείας”, κλειστό από τις πλημμύρες για ένα χρόνο!!

Το κτήριο των ΤΕΦΑΑ της αριστείας και των επιδόσεων αφού το 22% των μελών ΔΕΠ του τμήματος, βρίσκονται στο κορυφαίο 2% στον τομέα της αθλητικής επιστήμης παγκοσμίως σύμφωνα με πληροφορίες του trikalatroll.gr δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει για ένα χρόνο τουλάχιστον, εξαιτίας των ζημιών που έχουν προκληθεί στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και στους πίνακες ηλεκτροδότησης του κτιρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι διαδικασίες οι διαγωνισμοί αλλά και η εκτέλεση των απαραιτήτων εργασιών βγάζουν off το κτήριο των ΤΕΦΑΑ δημιουργώντας απίστευτα προβλήματα στην εκπαιδευτική του διαδικασία.

Ως τότε εργαστηριακά μαθήματα και το 90% της έρευνας και των διατριβών του ΤΕΦΑΑ δεν θα γίνονται καθόλου. Οι καθηγητές και η διοίκηση χωρίς γραφεία, χρηματοδοτούμενα projects κολλημένα, όμως με ρήτρες παράδοσης αποτελεσμάτων σε ισχύ.

Ζημιές άνω των μισού εκ. Ευρώ σε ερευνητικό-διδακτικό-διοικητικό εξοπλισμό, σημαντικό μέρος του οποίου προήλθε από χρηματοδοτήσεις που προσελκύουν οι καθηγητές του ΤΕΦΑΑ, όμως αυτά τα χρήματα κανένας δεν υποσχέθηκε ότι θα αποδοθούν ποτέ στο ΤΕΦΑΑ.

Σ’ αυτά προσθέστε τις εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ ζημιές σε ηλεκτρο-μηχανολογικό και κτιριολογικό εξοπλισμό και για υπηρεσίες αποκατάστασης. Προσθέστε και την ψυχική οδύνη διδακτορικών φοιτητών, νέων 25-30 ετών, που είδαν ερευνητικά δείγματα2-3 χρόνων δουλειάς να καταστρέφονται από την πλημμύρα που κατέστρεψε καταψύκτες κλπ.

Αυτή την εβδομάδα τα μαθήματα θεωρίας και εφαρμογής, αλλά όχι και τα εργαστήρια,ξεκίνησαν σε 15 διαφορετικούς χώρους των Τρικάλων

Οι 12 από αυτούς τους χώρους είναι αθλητικοί.Διότι το καλύτερο ΤΕΦΑΑ της χώρας και της νοτιοανατολικής Ευρώπης είναι μεταξύ των ελάχιστων που δεν είχε ποτέ δικές του αθλητικές εγκαταστάσεις ώστε να εκπαιδεύονται απρόσκοπτα οι φοιτητές δίπλα στα εργαστήρια και στις αίθουσες διδασκαλίας. Ένα γυμναστήριο που ξεκίνησε το 2002 σταμάτησε τον επόμενο χρόνο και παραμένει ένα κουφάρι από σκόρπια μπετά!!!

Από το 2000 παραμένει και μια σκουριασμένη επιγραφή «Φοιτητικές εστίες» σε ένα άδειο χωράφι δίπλα στο ΤΕΦΑΑ.

Κατά τα άλλα στηρίζουμε τις  σχολές μη φύγουν από τα Τρίκαλα.