ΤΡΙΚΚΗ: Επιδότηση 4,059 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΜΕΒΓΑΛ, ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ και οινοποιία Β. ΤΣΑΚΤΣΑΡΛΗΣ -Ε ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ από πλευράς επιχειρήσεων και ΕΒΟΛ, ΤΡΙΚΚΗ και Οινοποιείο Τυρνάβου από πλευράς συνεταιρισμών συγκαταλέγονται στις πρώτες εταιρείες/συλλογικά σχήματα που προχωρούν σε επενδύσεις στην αγροδιατροφή αξιοποιώντας τις επιχορηγήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στα 24 πρώτα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται στη δράση «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων», συνολικού ύψους 116,67 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 60,7 εκατ. ευρώ είναι η επιχορήγηση, κυριαρχούν τα οπωροκηπευτικά-ξηροί καρποί (10 επενδύσεις) και γάλα-τυροκομικά (6 επενδύσεις) με το 80% περίπου των συνολικών επενδύσεων και επιχορηγήσεων. Τέσσερα επενδυτικά σχέδια αφορούν στο κρασί και από ένα σε επιτραπέζιες ελιές, ελαιόλαδο, ζυμαρικά και ζωοτροφές.

Συνολικά, στη συγκεκριμένη δράση έχουν υποβληθεί 85 επενδυτικά σχέδια που πρόκειται να οδηγήσουν σε συνολικές επενδύσεις άνω των 362 εκατ. ευρώ, με επιχορήγηση 182 εκατ. ευρώ.

24 επενδυτικά σχέδια εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης, με απόφαση του αρμόδιου γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Κώστα Μπαγινέτα και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τον Ιούνιο 2024. Η αξιολόγηση από την αρμόδια επιτροπή των υπόλοιπων 61 επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες εντάξεις.

Αναλυτικά, η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη – Βιομηχανία Γάλακτος Τρικάλων «ΤΡΙΚΚΗ ΑΕ», «Επέκταση και εκσυγχρονισμός της μονάδας παραγωγής γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων», προϋπολογισμού 7,5 εκατ. με ποσοστό επιδότησης 54,13% (4,059 εκατ. ευρώ)