Υπερσύγχρονα όπλα η Τουρκία…ίλη ιππικού η Ελλάδα, με επικεφαλής έναν ηλικιωμένο!

Χωρίς την παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια ή και του υφυπουργού Ιωάννη Κεφαλογιάννη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) στη Βάρη Αττικής, η τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών Ευελπίδων της Τάξης 2027 «Αντιστράτηγου Νικόλαου Κατούντα».

Τη λαμπρότητα της ημέρας… ενίσχυσε η συμμετοχή της νέο συγκροτηθείσας Ίλης Ιππικού με 20 άλογα και επικεφαλής έναν υπέργηρο απόστρατο.

«Μετά το πέρας της τελετής ορκωμοσίας παρέλασε για πρώτη φορά η Ίλη Ιππικού με 12 ιππείς, οι οποίοι φορούσαν παραδοσιακές ιστορικές στολές του Ιππικού του Ελληνικού Στρατού», μας πληροφορεί το ΓΕΣ. Πρόκειται για το τελευταίο επεισόδιο στην παρωδία που άρχισε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, όταν κατά τη διάρκεια της Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ιππικού – Τεθωρακισμένων», παρουσιάστηκε δημοσίως για πρώτη φορά η Ίλη Ιππικού, που είχε συγκροτηθεί τον Ιούνιο του 2022, με επτά ίππους και επικεφαλής ταξίαρχο εν αποστρατεία, ο οποίος επαναφέρθηκε σε ενέργεια για να αναλάβει τα καθήκοντα του διοικητή της.

Τι παίρνουν οι άτιμοι και δεν μας δίνουν κι εμάς..!