1.137 προσλήψεις σε ΕΣΥ και ΕΚΑΒ – Οι 538 θέσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο διασώστες

438161359_480556367637793_8881098930289920707_n

Μία γερή «ανάσα» στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, αλλά και στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ της χώρας θα δώσει η απόφαση η οποία υπεγράφη χθες για την έκδοση της προκήρυξης από το ΑΣΕΠ για την πλήρωση 1.137 θέσεων λοιπού, πλην νοσηλευτικού, προσωπικού.

Από αυτές οι 538 αφορούν το ΕΚΑΒ και οι 599 τα νοσοκομεία της χώρας.

Όσον αφορά το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές της «Απογευματινής», οι 538 θέσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο διασώστες και αυτό θα σημάνει μία πολύ σημαντική ενίσχυση του Κέντρου σε όλη τη χώρα, καθώς αν η προσέλευση των ενδιαφερομένων αποδειχθεί ικανοποιητική, τότε το ΕΚΑΒ θα μπορέσει να στελεχώσει ασθενοφόρα ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε: «Οι 599 θέσεις λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία μας, μαζί με τις 704 νέες θέσεις ειδικευμένων ιατρών, αλλά και οι 2.145 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, θα αυξήσουν τη δυναμική του ΕΣΥ και θα βελτιώσουν την ποιότητα της φροντίδας υγείας σε ολόκληρη τη χώρα. Παράλληλα, στόχος μας παραμένει και η στήριξη του ΕΚΑΒ. Οι 538 νέες θέσεις θα καλύψουν σημαντικές ανάγκες του ΕΚΑΒ και θα ενισχύσουν τη στελέχωσή του».

Άδωνις Γεωργιάδης: Βασική προτεραιότητα η ενίσχυση του ΕΣΥ

 

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε ότι «η ενίσχυση του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και για αυτό καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με νέες προσλήψεις και θέσπιση κινήτρων. Προχωράμε με ταχείς ρυθμούς αλλά και με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες του ΕΣΥ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών σε τμήματα και κλινικές ανά τη χώρα».

Ακολουθήστε το trikalatroll.gr στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.