Στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού

gastronomikos tourismos

Ο γαστρονομικός τουρισμός είναι μια μορφή ταξιδιού όπου οι επισκέπτες επιδιώκουν να ανακαλύψουν τη γαστρονομική κουλτούρα, τα τοπικά πιάτα, τα ποτά και τις μεθόδους παραγωγής μιας περιοχής.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του τουρισμού, περίπου το 20% των εσόδων διεθνώς του κλάδου, προέρχονται από τον γαστρονομικό τουρισμό

Στόχος του Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Κουρέτα είναι, να αυξήσει τα έσοδά της Θεσσαλίας από τον γαστρονομικό τουρισμό, αναδεικνύοντας τα μοναδικά προϊόντα και τις παραδοσιακές συνταγές της Περιφέρειας.

Πρώτος στόχος της Περιφερειακής αρχής είναι η καταμέτρηση όλων των τοπικών φαγητών και ποτών, εντάσσοντας τα σε ένα γαστρονομικό χάρτη.

Δεύτερος στόχος είναι η προβολή των γαστρονομικών κέντρων της Περιφέρειας και η ίδρυση μουσείων γαστρονομίας(μουσείο χαλβά Φαρσάλων κλπ).