Ακαθάριστα οικόπεδα: Παρατείνεται έως τις 15 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων

akatharista ikopeda

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη γνωστοποίησε ότι δίνει παράταση στην υποβολή δηλώσεων καθαρισμού των οικοπέδων.

Όπως επισημαίνεται, “προκειμένου να ολοκληρωθεί η καθολική προσπάθεια καθαρισμών από τους πολίτες- και μετά από σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων(ΠΟΜΙΔΑ)- αποφασίστηκε η παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων στην πλατφόρμα μέχρι τις 15.07.2024“.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έως σήμερα στις επτά το απόγευμα, 459.252 πολίτες είχαν δηλώσει στην πλατφόρμα akatharista.apps.gov.gr ότι έχουν καθαρίσει τα οικόπεδά τους. Μόνο τις τελευταίες τέσσερις ημέρες υποβλήθηκαν πάνω από 189.500 δηλώσεις, “που αποδεικνύει ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται πόσο κρίσιμο είναι να καθαρίζουν τις περιουσίες τους”.

“Με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε τις ιδιοκτησίες μας, τους γείτονές μας και τον τόπο μας και συμβάλλουμε καθοριστικά στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβέστες και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας κατά τη δύσκολη αντιπυρική περίοδο που διανύουμε” σημειώνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.