
Αλέκος Καχριµάνης: Ιδού οι Ελληνικές πατέντες για τη νοθεία στη Φέτα
Εκτεταµένη νοθεία έχει διαπιστωθεί και στα γαλακτοκοµικά. Από το 2018 υπάρχει υπουργική απόφαση ότι σε όλα τα είδη γάλακτος -τυριά, γιαούρτι, βούτυρο, κρέµα γάλακτος-, καθώς και σε όλα τα επιδόρπια πρέπει µε την ίδια γραµµατοσειρά να αναγράφονται το είδος και η προέλευση, αν είναι ελληνικά ή εισαγόµενα.
Εως σήµερα ουδείς έχει επιδείξει ενδιαφέρον εφαρµογής του νόµου. Ειδικά για τη φέτα, οι επιτήδειοι προσθέτουν αγελαδινό γάλα και συχνά-πυκνά «προσθέτουν λιπαρά και φοινικέλαιο».
Ταυτόχρονα, έχουν αλλάξει τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής, χρησιµοποιώντας υπερδιήθηση, µε το µηχάνηµα που κανονικά παράγει το ανθότυρο.
«Σε αυτό περνούν ξανά το τυρόγαλο µέσα και, αντί να αντιστοιχεί 1 κιλό φέτα σε 4 κιλά γάλα, βγαίνει 1 κιλό φέτα από 2,5 κιλά γάλα», είχε αποκαλύψει πρόσφατα ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριµάνης(Περιφερειάρχης Ηπείρου.)
parapolitika.gr