Απλή και γρήγορη συνταγή για νοστιμότατη σάλτσα φέτας

feta

Πεντανόστιμη, με πικάντικη γεύση και απαλή. Σε κάθε της μορφή, η φέτα είναι απολαυστική και προσδίδει ιδιαίτερο χαρακτήρα στα πιάτα μας.

Εκτός από την κλασική της θέση στο κέντρο της χωριάτικης σαλάτας και τη συνοδεία ελαιόλαδου και ρίγανης, η φέτα μπορεί να σερβιριστεί και με τη μορφή σάλτσας(αλοιφής).

Πώς φτιάχνουμε σάλτσα φέτας;
Η δημιουργία της συγκεκριμένης σάλτσας απαιτεί ελάχιστα υλικά, λίγο χρόνο και σχεδόν μηδενικές μαγειρικές γνώσεις. Ακολουθεί η συνταγή.

Υλικά
250 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας σουσάμι
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
Χυμός ενός λεμονιού
1 κουτ. της σούπας άνηθο
1 κουτ. της σούπας ρίγανη
1 κουτ. της σούπας θυμάρι
αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία
Σε ένα μίξερ, χτυπάμε αρχικά τη φέτα και το γιαούρτι. Πριν αποκτήσει την τελική υφή, προσθέτουμε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας τα μυρωδικά στο τέλος.
Μόλις αποκτήσει απαλή υφή, σταματάμε να χτυπάμε. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε σε ένα μπολάκι.