Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Τίκο από τον πρόεδρο των βετεράνων Μίλτο Θεοχάρη

tikosmiltos

Στον Γιάννη.

Με μεγάλη λύπη και στεναχώρια , αποχαιρετήσαμε το Σάββατο το εκλεκτό μέλος του Συλλόγου μας τον Γιάννη Τίκο. Έναν άνθρωπο που έβαλε ”πλάτη” ώστε το Τρικαλινό μπάσκετ να ξεπεράσει τα στενά όρια του Νομού μας και να γίνει γνωστό σε όλη την οικουμένη. Και δεν είναι υπερβολή , μιας και από τα χέρια του περάσανε αθλητές, οι οποίοι στην συνέχεια κάνανε και διεθνή καριέρα.

Ο Γιάννης όπως τον γνωρίζαμε οι περισσότεροι, ήταν ένας απλός άνθρωπος με βαθιά γνώση του αθλήματος, ένα άθλημα το οποίο υπηρέτησε σε όλες τις πτυχές του. Το αριστερό του χέρι ήταν “φαρμακερό” και στα πέτρινα χρόνια του Τρικαλινού Μπάσκετ πρωτοστάτησε ώστε ο Νομός μας, με μπροστάρη την αγαπημένη του ομάδα τον Α.Ο.Σπόρτιγκ να βγει από την αφάνεια.

Στην συνέχεια ως προπονητής μεταλαμπάδευσε τις γνώσεις του σε όλα σχεδόν τα τοπικά σωματεία. Εκατοντάδες αθλητές μπάσκετ περάσανε από τα χέρια του. Δεν άφηνε σεμινάριο προπονητικής που να μην το παρακολουθήσει. Στα χρόνια που θήτευσε ως καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων άφησε το στίγμα του με θετικό πρόσημο και όλοι, φοιτητές και καθηγητές, είχαν να πουν ένα καλό λόγο γι αυτόν.

Ένα μήνα πριν συνόδευσε την αποστολή των Βετεράνων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Κομοτηνή. Εκεί τον απολαύσαμε για τελευταία φορά. Τα πειράγματα ατελείωτα, αλλά και η ανάλυση των αγώνων στην πρώτη γραμμή. Τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα συνέβαινε.

Καλό σου δρόμο Γιάννη. Θα σε θυμόμαστε για πάντα. Δώσε χαιρετίσματα σε όλους τους τρικαλινούς μπασκετικούς εκεί ψηλά.

Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Τρικάλων

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Μίλτος Θεοχάρης