Καλπάζει με “πορτοκαλί” ο COVID 19 στα Τρίκαλα. Πρωτιά στα κρούσματα η Θεσσαλία.

Καλπάζει ο COVID 19 στη περιοχή μας, αφού ο Νομός Τρικάλων σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ με 722.59 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και κατετάγη 8ος σύμφωνα με την ανάλυση της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ.στο σχετικό πίνακα των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.

Η περιφέρεια Θεσσαλίας (μαζί με αυτή της Δυτ. Μακεδονίας) κατέχει τα “σκήπτρα” των περισσότερων κρουσμάτων, μιας και τρεις νομοί(Τρικάλων, Λάρισας και Καρδίτσας) καθ` όλη τη διάρκεια του Φθινοπωρινού κύματος χαρακτηρίζονται ως “πορτοκαλί” περιοχές και βρίσκονται στη πρώτη δεκάδα, στο σχετικό πίνακα των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.
 
Από τα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν η επιστροφή στα αστικά κέντρα και η έναρξη της σχολικής χρονιάς πυροδότησε το τρέχον επιδημικό κύμα (κυρίως) της Όμικρον 5 παραλλαγής, ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στο σύνολο της χώρας αυξήθηκε μεσοσταθμικά σε ποσοστό 64,5%.
Το παρήγορο είναι, ότι και οι τρεις νομοί της Θεσσαλίας, εμφανίζουν τάσεις μείωσης της διασποράς την τελευταία εβδομάδα.