Διαρροές της Ν.Δ. σε Βελόπουλο και Νίκη – Πρόβλημα η Βόρεια Ελλάδα

434463289_468870668806363_9154323165739470563_n

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να μεταπείσει όσους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας…λοξοκοιτούν προς τον Κυριάκο Βελόπουλο ή την Νίκη.

“Θέλω επίσης να απευθυνθώ εδώ από τη Δυτική Θεσσαλονίκη σε αυτούς οι οποίοι πιστεύουν ή θέλουν ενδεχομένως να στείλουν ένα μήνυμα δυσαρέσκειας στη Νέα Δημοκρατία, ψηφίζοντας κόμματα, τα οποία βρίσκονται πιο δεξιά απο τη Νέα Δημοκρατία. Είναι αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως οι πραγματικοί πατριώτες. Και θέλω να σκεφτείτε: ποιοι είναι οι πραγματικοί πατριώτες;”

Με αυτά τα λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με μία σκληρή επίθεση στους “ψευτοπατριώτες”, προσπάθησε να μεταπείσει όσους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας …λοξοκοιτούν προς τον Κυριάκο Βελόπουλο ή την Νίκη, “ρίχνοντας” μία ψήφο διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση στις επικείμενες ευρωεκλογές, είτε εξαιτίας της ακρίβειας, ή καταδικάζοντας τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Τα λόγια του πρωθυπυργού δεν ήταν τυχαία από την Πολίχνη της Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία έχει διαρροές προς τα δεξιά της με αρκετές έρευνες να δείχνουν τον Κυριάκο Βελόπουλο ακόμη και στη δεύτερη θέση.

Ο προβληματισμός για την δυσαρέσκεια που εμφανίζεται στα βόρεια είναι έντονος στην Πειραιώς, όχι μόνο για την Β΄Θεσσαλονίκης, στην οποία η Ν.Δ απέσπασε τον Ιούνιο του 2023 35% έναντι του υψηλού ποσοστού του 41% που είχε πανελλαδικά, αλλά και γιατί ήδη έχει μία “ανοιχτή” πληγή με την ήττα στον δήμο και την νίκη του Στέλιου Αγγελούδη έναντι του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Έτσι ο πρωθυπουργός επέλεξε για μία ακόμη φορά να ανεβεί βόρεια. Είχε ξαναβρεθεί τον Μάρτιο στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, και όπως ο ίδιος είπε, θα επισκεφθεί εκ νέου τη Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες πόλεις του Βορρά, οι κάτοικοι των οποίων εκδηλώνουν διάθεση να στραφούν δεξιότερα.

“Ποιοι είναι οι πραγματικοί πατριώτες;” είπε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτακης. Αυτοί στα λόγια ή στις πράξεις; “Διότι εγώ ξέρω ότι αυτή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θωράκισε τις Ένοπλες Δυνάμεις: απέκτησε η χώρα Belharra, απέκτησε Rafale, αναβαθμίζει τα F-16, αποκτά νέα ελικόπτερα. “Χτίζει” στρατηγικές συμμαχίες με τη Γαλλία, με τις ΗΠΑ. Συνομιλεί σήμερα με όλους τους μεγάλους παίκτες με όρους ισοτιμίας”.

Προχωρώντας μάλιστα την σκέψη του αλλά και κλιμακώνοντας την επίθεση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για όσους υπονομεύουν την χώρα στο εξωτερικό και αν αυτοί μπορεί να λέγονται πατριώτες, όπως και για όσους υπόσχονται στην τηλεόραση ότι μπορούν να δώσουν σύνταξη 3.000 ευρώ (σ.σ αυτή η δέσμευση ακούστηκε απο τον Κυριάκο Βελόπουλο στο Μega)

“Και αναρωτιέμαι τελικά αν πραγματικοί πατριώτες είναι αυτοί οι οποίοι περιφέρονται στα τηλεπαράθυρα και υπόσχονται σύνταξη, λέει, 3.000 ευρώ. Μου θυμίζει κάποιες άλλες εποχές που κάποιοι είχαν εύκολα τα ψέματα. Και βέβαια, τους είδαμε και αυτούς τους “πατριώτες”, διότι τελικά παρέα κυβέρνησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Να μην ξεχνιόμαστε ποιοι ήταν αυτοί που κυβερνούσαν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 ως το 2019, αν αυτοί είναι πατριώτες.

Η αν πραγματικοί πατριώτες δεν είναι αυτοί οι οποίοι θωράκισαν τα σύνορα και έλυσαν επί της ουσίας το μεταναστευτικό πρόβλημα”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο νέο σύμφωνο για την μετανάστευση αλλα και σε όσα έχουν γίνει για να μειωθούν οι ροές τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Μένοντας στο ίδιο μήκος κύματος, ο Πρωθυπουργός έδωσε μαλιστα την είδηση ότι ο “Βέλος”, το ιστορικό αντιτορπιλικό, θα μείνει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, όπως συμβαίνει με το Αβέρωφ στην Αθήνα. “Επικοινώνησα, λοιπόν, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και το “Βέλος” θα μείνει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, όπως το “Αβέρωφ” είναι μόνιμα στην Αθήνα” είπε.

Μεικτά κλιμάκια στη Βόρεια Ελλάδα

Τις επόμενες ημέρες πάντως η επιχείριση πειθούς των “αντιφρονούντων” θα ενταθεί με μεικτά κλιμάκια αποτελούμενα απο υπουργούς, βουλευτές, υποψήφιους ευρωβουλευτές να επισκέπτονται νομούς που δημοσκοπικά δείχνουν τάσεις να στραφούν δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να αποτραπεί αυτός ο κίνδυνος που είναι συγχρόνως και αντιευρωπαϊκός.

 

thetoc.gr

Ακολουθήστε το trikalatroll.gr στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.