Είχε 40χρονο με νοητική υστέρηση σε στάβλο, νηστικό και εισέπραττε την σύνταξη

noitikiisterisi

Δίωξη για ενδοοικογενειακή βία ασκήθηκε κατά του 60χρονου συμπαραστάτη, εξάδελφο εξ αγχιστείας που 45χρονου με νοητική υστέρηση που βρέθηκε από την Αστυνομία κλειδωμένος στο στάβλο στην πίσω πλευρά του σπιτιού του στο Μούρεσι Πηλίου, χθες το βράδυ.

Ο 60χρονος εξακολουθεί να παραμένει άφαντος και αναζητείται να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν ζητήσει με τέσσερις εκθέσεις τους την αντικατάσταση του 60χρονου.

Όλα έγιναν χθες το βράδυ, όταν ο 45χρονος άνδρας, άρχισαν να φωνάζει βοήθεια, από το πίσω μέρος του σπιτιού του, όπου υπάρχει στάβλος με ζωοτροφές, τον άκουσαν οι γείτονες και ειδοποίησαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Αστυνομικοί που πήγαν επί τόπου, εντόπισαν τον στάβλο στο πίσω μέρος του σπιτιού όπου η πόρτα ήταν δεμένη με σχοινί και από το έξω μέρος είχαν τοποθετηθεί τσιμεντόλιθα για να μην μπορεί να βγει ο 45χρονος.

Ο άνδρας εντοπίστηκε να κάθεται μόνος στο σκοτάδι, με ελαφρά τραύματα (εξετάζεται αν τα προκάλεσε άλλο άτομο ή ο ίδιος), μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, όπου η κατάστασή του διαπιστώθηκε ότι είναι καλή και μετά τις πρώτες βοήθειες αποχώρησε.

Είναι άγνωστο για πόσες ώρες παρέμεινε κλειδωμένος στον στάβλο 45χρονος άνδρας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δικαστικός συμπαραστάτης και συγγενής του 45χρονου, σύμφωνα με έκθεση των κοινωνικών υπηρεσιών, τον άφηνε νηστικό και δεν είχε την πρέπουσα συμπεριφορά στο πρόσωπό του, με αποτέλεσμα να ζητήσουν με τέσσερις εκθέσεις που συνέταξαν να αντικατασταθεί, ωστόσο κάτι τέτοιο δε έγινε.

Ο 60χρονος μένει στο σπίτι του 45χρονου, εισπράττει την αναπηρική του σύνταξη 450 €, ενώ φέρεται να έχει μετατρέψει το σπίτι σε σκουπιδότοπο, αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση.

Αν εντοπιστεί και συλληφθεί ο συμπαραστάτης θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου, ενώ στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, μετά από εισαγγελική παραγγελία, εκτός από τον 60χρονο αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από το εποπτικό συμβούλιο, που έχει ρόλο να ελέγχει τον συμπαραστάτη.

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το trikalatroll.gr στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.