ΕΛΓΑ: Μέσα στο επόμενο διάστημα οι αποζημιώσεις για τον «Daniel»

plimiropathis

Εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τον “Daniel“, όπως τόνισε σε δηλώσεις του o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, κατά την επίσκεψή του στον ασφαλιστικό οργανισμό.

Επίσης, σύντομα θα γίνει η καταβολή των υπολοίπων για το 2023, όπως είπε ο κ. Τσιάρας, δηλώνοντας παράλληλα ότι «ο ΕΛΓΑ είναι εδώ, ανανεώνεται και εκσυγχρονίζεται».

Όπως σημείωσε, σύντομα θα γίνει στο υπουργικό συμβούλιο ο νέος νόμος-πλαίσιο που αφορά στη λειτουργία του Οργανισμού.

Τσιάρας: Ενισχύεται με 110 συμβασιούχους ο ΕΛΓΑ

Επίσης, ο ΕΛΓΑ ενισχύεται, όπως είπε ο υπουργός, με 110 συμβασιούχους, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ενισχυθεί το έργο του.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ανέφερε ότι ο λόγος της συνάντησης ήταν να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα τόσο για τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού όσο και ως προς τις υποχρεώσεις του.

«Θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα από την πλευρά του ΕΛΓΑ», τόνισε ο κ. Λυκουρέντζος αναφερόμενος στην εξόφληση των αποζημιώσεων από τον «Ντάνιελ» όσο και των υποχρεώσεων από το 2023.

Τέλος, μιλώντας για τον νέο κανονισμό, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι θα δικαιωθούν οι προσδοκίες των παραγωγών «λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συγκυρίες και τις δεσμεύσεις που υπάρχουν».

ΑΠΕ-ΜΠΕ