Έωλες κατηγορίες Α. Σπηλιωτόπουλου για τον “Όλυμπο”-Τι αναφέρει το «Big Mouth»

spiliotopoulos

Μαθήματα άγνοιας περί τα οικονομικά έδωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Αίφνης αναρίγησε όταν «αποκάλυψε» πως δύο γαλακτοβιομηχανίες αισχροκερδούν, εις βάρος του ελληνικού λαού. Ο όψιμος θαυμαστής του Κασσελάκη αναφέρθηκε, μάλιστα, σε δύο από τις πιο υγιείς και δραστήριες εταιρείες της χώρας, στην Κρι Κρι και την Όλυμπος, κάνοντας λόγο για ανεξέλεγκτα υπερκέρδη, της τάξης των 200% και 900%.

Και ενώ ο ίδιος εντυπωσιασμένος από τα λεγόμενά του, αναρωτήθηκε τι συνέβη, μήπως οι Έλληνες ξαφνικά καταναλώνουν διπλάσιο γάλα, όλοι οι υπόλοιποι αναρωτήθηκαν αν ο ίδιος γνωρίζει την προέλευση της κερδοφορίας των δύο εταιρειών; Άραγε μπορεί ο Σπηλιωτόπουλος να εξηγήσει αν η αύξηση αυτή προέρχεται από υπερβολική αύξηση υπερκερδών ή από αύξηση πωλήσεων με τα ίδια θεμιτά περιθώρια κέρδους; Όπως αναφέρει και η στήλη Big Mouth του powergame.gr, μάλλον ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν έχει ακούσει πως οι δύο αυτές εταιρείες εξάγουν πάνω από το μισό της παραγωγής τους στο εξωτερικό.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

– Ο όψιμος θαυμαστής του Κασσελάκη, Άρης Σπηλιωτόπουλος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ έδωσε μαθήματα άγνοιας περί τα οικονομικά. Αίφνης αναρίγησε όταν «αποκάλυψε» πως δύο γαλακτοβιομηχανίες αισχροκερδούν, εις βάρος, εννοείται, του ελληνικού λαού. Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε δύο από τις πιο υγιείς και δραστήριες εταιρείες, στην Κρι Κρι και την Όλυμπος, κάνοντας λόγο για ανεξέλεγκτα υπερκέρδη, της τάξης των 200% και 900%. Και, εντυπωσιασμένος από τα λεγόμενά του, αναρωτήθηκε τι συνέβη, μήπως οι Έλληνες ξαφνικά καταναλώνουν διπλάσιο γάλα! Οι δύστυχοι όλοι εμείς, που παρακολουθούμε τις πλάτες που βάζει ο Άρης στον Stefanos, αναρωτιόμαστε: γνωρίζει ο ίδιος την προέλευση της κερδοφορίας των δύο εταιρειών; Μπορεί να μας πει αν η αύξηση αυτή προέρχεται από υπερβολική αύξηση υπερκερδών -οπότε θα τον κατανοούσαμε- ή από αύξηση πωλήσεων με τα ίδια θεμιτά περιθώρια κέρδους; Δεν μας το είπε αυτό ο φωτεινός παντογνώστης, αρκούμενος στη δημιουργία εντυπώσεων. Μήπως έχει ακούσει πως οι δύο αυτές εταιρείες εξάγουν πάνω από το μισό της παραγωγής τους στο εξωτερικό -οπότε έτσι μπορεί να εξηγηθεί μεγάλο μέρος της κερδοφορίας τους και όχι οι εξυπνάδες του τύπου «εμείς οι Έλληνες πίνουμε δύο ποτήρια γάλα το πρωί και όχι ένα;». Παρεμπιπτόντως, ας μας ενημερώσει αν έλαβε ανθοδέσμες από τις άλλες, ανταγωνίστριες εταιρείες για τη δυσφήμηση που έκανε στις δύο επιλεγμένες (αλήθεια, με ποια κριτήρια;). Αυτά από τον νεόκοπο εκπρόσωπο ενός κομψευόμενου λαϊκισμού.

 

parapolitika.gr

Ακολουθήστε το trikalatroll.gr στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.