Έπεσε στα 77,55 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο-Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα

vareli kausimaellada

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν την Τρίτη, επεκτείνοντας τις απώλειές τους από την προηγούμενη συνεδρίαση, οπότε έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, καθώς οι επενδυτές «βλέπουν» αύξηση της προσφοράς αργότερα εντός του 2024.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Μπρεντ υποχώρησαν 1,03% στα 77,55 δολάρια το βαρέλι. Το Μπρεντ έκλεισε κάτω από τα 80 δολάρια για πρώτη φορά από τις 7 Φεβρουαρίου, μετά από πτώση άνω του 3% τη Δευτέρα.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate υποχώρησαν 0,2% στα 74,05 δολάρια. Είχε επίσης διαμορφωθεί κοντά σε χαμηλό τεσσάρων μηνών τη Δευτέρα, μετά από διολίσθηση 3,6%.

Ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε την Κυριακή να παραταθούν οι περισσότερες από τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου μέχρι το 2025, αλλά άφησε περιθώριο για εθελοντικές περικοπές από οκτώ μέλη που θα αποσυρθούν σταδιακά από τον Οκτώβριο και μετά.

Οι ενδείξεις εξασθένησης της αύξησης της ζήτησης έχουν επίσης πιέσει τις τιμές του πετρελαίου. Η μέση τιμή της βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε κατά 5,8 σεντς στα 3,50 δολάρια ανά γαλόνι τη Δευτέρα.

Η αμερικανική κυβέρνηση θα δημοσιεύσει την Τετάρτη στοιχεία για τα αποθέματα πετρελαίου.