Οκτώ μήνες είναι αρκετοί για να διαγνωστούν τα δείγματα γραφής για το υπόλοιπο της θητείας της νέας Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας, που ανέλαβε τη διαχείριση μιας ομολογουμένως δύσκολης κατάστασης, μετά μετά το κτύπημα της θεομηνία “Daniel.“
Για το καθηγητή κ. Δημήτρη Κουρέτα, έναν νέο Αυτοδιοικητικό, σαφώς και υπήρξαν πολλές προσδοκίες σε μια κρίσιμη στιγμή για τη Θεσσαλία για επανεκκίνηση της Περιφερειακής Διοίκησης, μακριά από αλαζονικές και επικοινωνιακές πρακτικές του παρελθόντος.
Φαίνεται όμως ότι γρήγορα όσοι ανέμεναν ένα νέο ύφος διαχείρισης και άσκησης της εξουσίας, γρήγορα διαψεύστηκαν.
Διαβλέποντας ο κ. Κουρέτας ότι τα περιθώρια παραγωγής έργου και άμεσης αποκατάστασης των υποδομών στην πληγείσα Θεσσαλία είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένα, αποφάσισε να ακολουθήσει την πεπατημένη των προκατόχων του, λησμονώντας ότι η παρούσα συγκυρία δεν είναι σαν τις προηγούμενες.
Στρατηγικές προβολής ενός σχεδόν ανύπαρκτου έργου, που εν πολλοίς δεν οφείλεται στον ίδιο και πολλές μα πάρα πολλές φωτογραφίσεις, σε εκδηλώσεις και πανηγύρια.
Στο επικοινωνιακό πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι αναρίθμητες εξαγγελίες για ανούσια ζητήματα ή παρεμβάσεις, που μόνο στόχο έχουν τη καθημερινή παρουσία στα ΜΜΕ και το εμπόριο ελπίδας στους Θεσσαλούς.
Παραμένουν όμως σχεδόν τέσσερα γεμάτα χρόνια θητείας για τη νέα Περιφερειακή Αρχή της πληγωμένης Περιφέρειας και σίγουρα ο κ. Κουρέτας μπορεί “να το πάρει αλλιώς” ή να “γυρίσει το παιχνίδι” αφήνοντας το στίγμα του στην περιοχή, αρκεί να αντιληφθεί ότι το εκλογικό σώμα έχει κουραστεί από τα ίδια και το φθαρμένο κατεστημένο, περιμένοντας ουσιαστικές αλλαγές με μετρήσιμο αποτέλεσμα, που θα έχουν θετικό πρόσημο στο βιοτικό του επίπεδο.
Ειδάλλως ο κ. Κουρέτας θα μείνει στη τοπική ιστορία ως ένα δημιούργημα της συγκυρίας(“Daniel”) η ένας Αυτοδιοικητικός που “πέρασε και δεν ακούμπησε.”