Έρχεται τη Κυριακή το «μεγάλο» κύμα ζέστης -Πρόβλεψη για 35άρια και 36άρια

kima 25aria

Ο Ιούνιος έρχεται το Σάββατο και φέρνει και την πρώτη μεγάλη ζέστη της σεζόν, έναν μίνι καύσωνα, με τις θερμοκρασίες να φθάνουν ακόμη και τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι προβλέψεις των περισσότερων μετεωρολόγων μιλούν για θερμή αέρια μάζα, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα τη σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες, με αποκορύφωμα τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Η πιο έντονη ζέστη, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, θα ξεκινήσει την Κυριακή και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη.

Μάλιστα, οι μετεωρόλογοι προβλέπουν και θερμοκρασίες άνω των 36 βαθμών Κελσίου.

Τσατραφύλλιας για καιρό: Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης

Ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας, έκανε λόγο για «σοβαρό κύμα ζέστης» και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για 40άρια!

Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια: «Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης, το οποίο θα διατηρηθεί τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει σε αρκετές περιοχές τους 35-36 βαθμούς, ενώ το στοίχημα για την άλλη εβδομάδα είναι κατά πόσο κοντά ή μακριά θα βρεθεί ο υδράργυρος από τους 40 βαθμούς ή αν θα τους ξεπεράσει!

Ενδεικτικά, οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία, η Βοιωτία, η Φθιώτιδα, η Αιτωλοακαρνανία, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Ακολουθήστε το trikalatroll.gr στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.