Έρχονται 36άρια το Σαββατοκύριακο – Στο “κόκκινο” η Θεσσαλία

erchonte

Το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης είναι προ των πυλών, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για υψηλές θερμοκρασίες από το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Το φαινόμενο Ridge είναι “υπεύθυνο” για τις συνθήκες καύσωνα που θα παρατηρηθούν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην Αττική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Alpha Γιώργο Τσατραφύλλια.
Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Τσατραφύλλιας, αναφερόμενος στο φαινόμενο Ridge, τόνισε ότι πρόκειται περί περιοχής υψηλών πιέσεων και θερμοκρασιών.
Σύμφωνα με την πρόγνωσή του, η πιο ζεστή ημέρα της επόμενης εβδομάδας θα είναι η Τρίτη, όπου ο υδράργυρος θα σπάσει τα κοντέρ, αγγίζοντας τους 38 βαθμούς Κελσίου στην Αττική.

 

Όσο για τις περιοχές όπου το θερμόμετρο θα χτυπήσει κόκκινο, είναι η Θεσσαλία, η Κεντρική Μακεδονία, η Βοιωτία, η Φθιώτιδα, η Αιτωλοακαρνανία, η Πελοπόννησος,η Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

“Ridge” (περιοχή υψηλών πιέσεων και θερμοκρασιών ) πάνω από τη χώρα, μας στέλνει στις παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο! Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης το οποίο θα διατηρηθεί τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει σε αρκετές περιοχές τους 35-36 βαθμούς ενώ το στοίχημα για την άλλη εβδομάδα είναι κατά πόσο κοντά η μακριά θα βρεθεί ο υδράργυρος από τους 40 βαθμούς ή αν θα τους ξεπεράσει! Ενδεικτικά οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία, η Βοιωτία,η Φθιώτιδα, η Αιτωλ/νία, η Πελοπόννησος,η Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.

πληροφορίες: thetoc.gr