Η μεγάλη αύξηση στη τιμή της φέτας και κυρίως στο ελαιόλαδο οδήγησε τους καταναλωτές σε φθηνότερα υποκατάστατα, με αποτέλεσμα τα δύο κατ΄εξοχήν αυτά παραδοσιακά προϊόντα, να παρουσιάσουν μεγάλη πτώση στις πωλήσεις.
Χαρακτηριστικά στα Τρίκαλα που είναι η περιοχή που παράγει τη περισσότερη φέτα στην επικράτεια, “οι πελάτες προτιμούν οικονομικότερα τυριά και φυσικά σε μικρότερες ποσότητες” λέει χαρακτηριστικά υπεύθυνος μεγάλου Super Market της πόλης.
Όσο για το ελαιόλαδο, οι πωλήσεις κατέρρευσαν το προηγούμενο διάστημα, με τους καταναλωτές να στρέφονται στα σπορέλαια.
Έρμη φτώχεια..