Εβδομάδα “κόλαση” η επόμενη- Έρχονται 40άρια μέχρι την Παρασκευή

kimazestis

Το κύμα ζέστης συνεχίζει την επέλασή του στη χώρα τις τελευταίες 48 ώρες, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 38 βαθμούς και σε πολλές περιοχές να αγγίζει τους 40.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Νέα Φιλαδέλφεια ο υδράργυρος έφτασε στους 39 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στη Γόρτυνα Ηρακλείου η θερμοκρασία έφτασε τους 41,5 βαθμούς. Στη Λίνδο το θερμόμετρο έδειξε 40,5, στη Σκάλα Μεσσηνίας, ενώ στη Θήβα 39 βαθμούς Κελσίου.

Η Χριστίνα Ρήγου, μετεωρολόγος του MEGA, ανέφερε: “Σήμερα Τετάρτη είναι η κορύφωση του θερμού κύματος και από αύριο σταδιακά η θερμοκρασία θα πέσει αλλά δεν θα δροσίσει ιδιαίτερα. Κάθε μήνας πιστεύω θα είναι και πιο αποπνικτικός, έχω βάλει και μαύρα, το έχω δέσει το γλυκό εγώ. Θέλουμε κλιματιστικά από τους ουρανούς”.

Η θερμή εισβολή υποχωρεί από την Πέμπτη (06/06), όμως η ζέστη παραμένει, αφού, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, την Παρασκευή, το Σάββατο και την ερχόμενη Κυριακή θα επικρατήσουν ξεκάθαρα καλοκαιρινές συνθήκες με τον υδράργυρο να δείχνει 35,36 ίσως και 37 βαθμούς Κελσίου.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος στην εκπομπή “Live News” του Mega, από την επόμενη Δευτέρα (10/06) και με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία έρχεται μια εβδομάδα “κολαστήριο”, όπως τη χαρακτήρισε.

Πιο συγκεκριμένα, θα βιώσουμε μια εβδομάδα με έναν πολύ ισχυρό καύσωνα, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά εύκολα τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε τμήματα της χώρας ο υδράργυρος θα δείξει μέχρι και 43 βαθμούς. Φαίνεται πως η διάρκειά του θα είναι 4-5 μέρες.

Βέβαια, εξαιτίας της πρόωρης πρόγνωσης τα στοιχεία ενδέχεται να αλλάξουν και να βιώσουμε ένα ηπιότερο φαινόμενο.

Πάντως, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται ότι θα σημειωθούν 28 βαθμοί Κελσίου στα 1.500 μέτρα υψόμετρο.

Ο καύσωνας φαίνεται να υποχωρεί το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο (15-16/06), όταν ένα μελτέμι θα ρίξει τη θερμοκρασία στη χώρα.

Ακολουθήστε το trikalatroll.gr στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.