Η κίνηση του κ. Δ. Κουρέτα να διοργανώσει έκθεση παραδοσιακών προϊόντων στην Αθήνα κρίνεται ως εξαιρετική και αντανακλά τη πρόθεση Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να προβάλει και να προωθήσει τη τοπική παραγωγή σε αγορές του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού, αφού έπονται κι άλλες πρωτοβουλίες στη κατεύθυνση αυτή σύμφωνα με πληροφορίες του trikalatroll.gr.
Ξέχασε όμως να συμπεριλάβει ένα αρχέγονο και συνάμα gourme φαγητό της περιοχής, το ξακουστό…κατσαμάκι!
Πρόκειται ουσιαστικά για χυλό δημητριακών κυρίως από καλαμποκάλευρο, γνωστό και μπομπότα στην περιοχή μας. Ήταν το φαγητό των φτωχών αλλά και των κτηνοτρόφων που βρισκόταν με τα κοπάδια τους μακριά από το σπίτι τους.
Κι έτσι με ένα σκαρίφημα, κατάφερναν με ελάχιστα υλικά που υπήρχαν να θρέψουν τις ημέρες τους και να μείνουν με δύναμη όρθιοι στη δύσκολη καθημερινότητα.
Ιδού λοιπόν η συνταγή