Εύκολη συνταγή για νόστιμη Τρικαλινή μπατζίνα

mpatzina

Η μπατζίνα είναι η πλέον εύκολη και γρήγορη πίτα, κατευθείαν από τον τσελεμεντέ της Τρικαλινής γιαγιάς, είναι από τα πιο νόστιμα και απλά φαγητά που θα φτιάξετε ποτέ.

Υλικά
Μισή κολοκύθα
1 ποτήρι του νερού γάλα
1 φακελάκι μπέικινγκ πάουντερ
3-4 αβγά
Αλεύρι και τυρί τριμμένο (όσο χρειαστεί μέχρι να πήξει το μείγμα)

Εκτέλεση
1. Τρίβουμε την κολοκύθα ολόκληρη και βάζουμε τα τρίμματα σε ένα μπολ.
2. Ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με τα χέρια. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε στο αλεύρι και στο τριμμένο τυρί, ώστε η ποσότητα να κάνει το μείγμα πηκτό.
3. Απλώνουμε σε ένα λεπτό ταψί και ψήνουμε την πίτα για περίπου 40 λεπτά στους 180C, σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει. Η μπατζίνα δεν φουσκώνει πολύ έτσι δεν υπάρχει λόγος άγχους για τη συγκεκριμένη κολοκυθόπιτα εάν φαίνεται λίγο επίπεδη. Ο χρόνος στο ψήσιμο είναι σχετικός για αυτό μπορείτε να δοκιμάσετε να τρυπήσετε με ένα μαχαίρι την πίτα για να δείτε αν είναι έτοιμη.
4. Ξεφουρνίστε και κόψτε σε κομμάτια.