Ευρωεκλογές: Μέχρι τις 19:00 η ψηφοφορία – Μεγάλη αναμένεται η αποχή

apochi

Άνοιξαν στις 07:00 το πρωί οι κάλπες για τις ευρωεκλογές 2024, από τις οποίες θα εκλεγούν 720 ευρωβουλευτές, εκ των οποίων οι 21 αναλογούν στην Ελλάδα.

Στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι 9.796.330 εκλογείς και δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι έχουν κλείσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή είναι γεννημένοι μετά το 2007. Δικαίωμα για να ψηφίσουν για πρώτη φορά έχουν 111.500 νέοι εκλογείς.

Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες

Οι κάλπες σε όλη τη χώρα άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Οι πολίτες για να πληροφορηθούν το εκλογικό τμήμα και το σχολικό συγκρότημα στο οποίο ψηφίζουν, μπορούν να ανατρέξουν στον διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Εσωτερικών στην ενότητα «Μάθε πού ψηφίζεις» ή να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό: 213 136 1500 καθημερινά από 09:00 μέχρι 21:00.

Πόσους σταυρούς βάζουμε

Οι εκλογείς μπορούν να βάλουν έως τέσσερις σταυρούς δίπλα από τους υποψηφίους της προτίμησής τους. Σε περίπτωση όμως που τεθούν περισσότεροι από τέσσερις σταυροί, το ψηφοδέλτιο δεν είναι άκυρο αλλά προσμετράται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.

Την προτίμηση των ψηφοφόρων διεκδικούν συνολικά 1.168 υποψήφιοι ευρωβουλευτές που είναι ενταγμένοι στα ψηφοδέλτια 31 κομμάτων.

Νικητής και αυτών των εκλογών αναμένεται να είναι η αποχή, όπως φαίνεται και στην πάρα πάνω φωτογραφία από το κέντρο των Τρικάλων χθες το απόγευμα.

Ακολουθήστε το trikalatroll.gr στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.