“Γαλάζιοι” βουλευτές θέλουν τον Κώστα Καραμανλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας-Γιατί κατηγορούν την Κ. Σακελλαροπούλου

kostakaramanli

Υπολογίζεται ότι περίπου 25 βουλευτές της ΝΔ δεν επιθυμούν την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να εκλεγεί ξανά Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Τι είπαν στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος

Την γκρίνια και τη σκληρή κριτική των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας άκουσε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, καθώς η μεγάλη υποχώρηση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές έχει ανοίξει τα στόματα.

Η συνεδρίαση αυτή ήταν η πρώτη μετά τις Ευρωεκλογές και τον ανασχηματισμό.

Στις περίπου 5 ώρες που διήρκεσε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, συνολικά ο λόγος δόθηκε σε 37 βουλευτές, σύμφωνα με το Mega.

Οι 10 από τους 37 βουλευτές που μίλησαν έθεσαν θέμα για τη ρύθμιση που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, με τον πρωθυπουργό να υπερασπίζεται την επιλογή του.

Επιπλέον, κάποιοι βουλευτές άφησαν αιχμές για την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας -χωρίς να την κατονομάζουν- για τη συμμετοχή της σε ένα πάρτι σε γνωστό εστιατόριο, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Βουλευτές, όπως ο Νότης Μηταράκης και ο Μίλτος Χρυσομάλλης, έθιξαν το θέμα, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να επιβραβεύονται όσοι… γιόρτασαν για την ψήφιση του γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή στην εκπομπή “Live News” του Mega, υπολογίζεται ότι περίπου 25 βουλευτές δεν επιθυμούν την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να εκλεγεί ξανά Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από αυτούς τους 25 οι 15 βουλευτές επιθυμούν στη θέση της τον Κώστα Καραμανλή.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του πρώην πρωθυπουργού ακούγεται ως μια επιλογή για το ανώτατο αξίωμα της χώρας. Στο παρελθόν μάλιστα ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πρόθυμος να στηρίξει μια επιλογή όπως αυτή του Κώστα Καραμανλή, σκέψη όμως που δεν είχε προχωρήσει τότε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καλή γνώμη για την κ. Σακελλαροπούλου, με το Μέγαρο Μαξίμου να κλείνει το θέμα, αναφέροντας πως δεν είναι της ώρας.

 

thetoc.gr