Υλικά για γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ και ροδάκινα
- 1 πακέτο σοκολατένια πτι μπερ
- 1 κούπα φρέσκο γάλα
- 500 γρ. ροδάκινα φρέσκα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 180 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 200 γρ. (1 κεσεδάκι) στραγγιστό γιαούρτι
- 1 βανιλίνη
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα
Συνταγή για γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ και ροδάκινα
- Για να φτιάξουμε το γλυκό ψυγείου με την πτι μπερ, σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί μεσαίου μεγέθους ή σε ένα πυρέξ στρώνουμε στον πάτο μία σειρά πτι μπερ τα οποία έχουμε βουτήξει στο γάλα.
- Αν χρειαστεί, σπάμε κάποια μπισκότα για να καλύψουμε εντελώς τον πυθμένα και να μη μείνουν κενά.
- Απλώνουμε από πάνω τα κυβάκια ροδάκινου.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφού την αποσύρουμε, την ανακατεύουμε ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της.
- Προσθέτουμε τη βανιλίνη και το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
- Χτυπάμε, σε ξεχωριστό μπολ, με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει πηχτή σαν γιαούρτι και προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας-γιαουρτιού.
- Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω από τα ροδάκινα.
- Βάζουμε άλλη μία στρώση πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα και από πάνω στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
- Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Πασπαλίζουμε το γλυκό ψυγείου με πτι μπερ με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια.