Γυναίκα η πιλότος που εγκατέλειψε το Mirage 2000-5

pilotos

Παραλίγο να σημειωθεί τραγωδία το μεσημέρι της Δευτέρας στην 114 Πτέρυγα Μάχης της αεροπορικής βάσης της Τανάγρας, όταν πιλότος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Mirage 2000-5 στο οποίο βρισκόταν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια της προσγείωσης μετά από εκπαιδευτική πτήση και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες χειριστής του μαχητικού αεροσκάφους ήταν γυναίκα.

Όλα δείχνουν ότι υπήρξε πρόβλημα τροχοδρόμησης τη στιγμή της προσγείωσης στον αεροδιάδρομο, που σημαίνει ότι μπορεί ένα από τα δύο φρένα να μην λειτούργησε σωστά, όπως ανέφερε η ΕΡΤ. Έτσι, η ιπτάμενη εγκατέλειψε το αεροπλάνο με το εκτινασσόμενο κάθισμα και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας.

Πληροφορίες του Mega και της εκπομπής “Live News” αναφέρουν ότι οι συνάδελφοι της έσπευσαν να την βοηθήσουν αμέσως μετά την εγκατάλειψη του αεροσκάφους, ενώ οι τεχνικοί της βάσης θα εξετάσουν τι συνέβη.

Η ψυχραιμία της ιπτάμενης όταν δεν λειτούργησε το σύστημα πέδησης

Χάρη στις ψύχραιμες κινήσεις της αλλά και τη σωστή εκπαίδευσή της η πιλότος της 114 Πτέρυγας Μάχης κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα, όταν δεν λειτούργησε το σύστημα πέδησης του αεροσκάφους Μ 2000-5 μετά από την εκπαιδευτική πτήση πάνω από το Αιγαίο.

Η συγκεκριμένη πιλότος έχει συμμετάσχει πολλές φορές σε αερομαχίες και έχει διακριθεί και σε νατοϊκή άσκηση.