Η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους Σπαρτιάτες και οι διπλές κάλπες

440139063_476675318025898_3975028186419508366_n

Την Τετάρτη πρόκειται να βγει η απόφαση του Αρείου Πάγου αναφορικά με τους «Σπαρτιάτες» και ειδικότερα για το αν το κόμμα θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, που συνεδριάζει αύριο, αναμένεται να προχωρήσει στην ανακήρυξη των κομμάτων που θα διεκδικήσουν την ψήφο στις Ευρωεκλογές. Όπως αναφέρει το «Mega» και η εκπομπή «Live News», η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, για διώξεις στους 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών», προδιαθέτει για την αυριανή απόφαση.

Το ενδεχόμενο να απαγορευθεί στους «Σπαρτιάτες» να πάρουν μέρος στις Ευρωεκλογές μοιάζει αυτή την ώρα το πιθανότερο.

Παράλληλα, πριν το Πάσχα αναμένεται να υπάρξει απόφαση και από το εκλογοδικείο, η οποία, μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή για το «Mega», δεν αποκλείεται να δοθεί στη δημοσιότητα και αύριο, Τετάρτη. Αν η απόφαση του εκλογοδικείου κηρύξει έκπτωτους τους βουλευτές των «Σπαρτιατών», ανοίγει η συζήτηση για το πώς θα καλυφθούν οι βουλευτικές έδρες, που θα «ορφανέψουν».

Τα δύο σενάρια

Υπάρχουν δύο σενάρια για την κάλυψη των 12 θέσεων των «Σπαρτιατών»: εκείνο που προϋποθέτει νέες εκλογές σε 12 περιφέρειες και εκείνο που λύνει το ζήτημα χωρίς νέα προσφυγή στις κάλπες.

Χωρίς εκλογές

Το πιο πιθανό σενάριο παραμένει αυτό κατά το οποίο οι 12 έδρες των Σπαρτιατών μοιράζονται στα υπόλοιπα κόμματα αναλογικά και με βάση το ποσοστό που είχαν στις εκλογές του Ιουνίου του 2023.

Με εκλογές

Το δεύτερο σενάριο, που είναι το λιγότερο πιθανό, αλλά διόλου απίθανο, είναι στις 9 Ιουνίου μαζί με τις κάλπες των Ευρωεκλογών να στηθούν κάλπες και για τις 12 περιφέρειες, που εξέλεξαν βουλευτές των «Σπαρτιατών».

 

 

diaforetiko.gr

Ακολουθήστε το trikalatroll.gr στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.