Η επόμενη μέρα των Eυρωεκλογών έχει ανασχηματισμό; Παραμένουν οι τρικαλινοί υπουργοί;

skrekas_papaster

Την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών- όποιο και να είναι το αποτέλεσμα – όλα ανεξαιρέτως  τα κόμματα θα προφασιστούν  ότι πήραν το μήνυμα. Και κυρίως η κυβέρνηση. Ακόμα και αν το ποσοστό που θα πάρει  πλησιάσει ή και θα υπερβεί το στόχο που έχει θέσει.

Βέβαιο επίσης  είναι, ότι το μήνυμα αυτό θα εξειδικευτεί με το απόλυτο εργαλείο που λέγεται ανασχηματισμός και το οποίο χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια δια πάσα ‘κυβερνητική νόσο’.

Εξίσου  βέβαιο διαφαίνεται   ότι ο δρομολογημένος πλέον ανασχηματισμός δεν φαίνεται να πειράζει τις θέσεις που κατέχουν οι δύο τρικαλινοί υπουργοί.

Ο μεν  Κώστας Σκρέκας πέρα από το γεγονός ότι έχει επωμιστεί τον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής (ακρίβεια, επενδύσεις κα) παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, δείχνει να αντέχει αλλά και «να το παλεύει» σε σημείο που κανείς στη θέση του δεν τα πήγε ή δεν θα τα πήγαινε καλύτερα.

Ο δε έτερος υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος είχε την ‘πολυτέλεια’ να ασχολείται με ευχάριστες δράσεις για την  ζωή του πολίτη, σε ένα υπουργείο που εκ της φύσεως του  έχει ελάχιστο πολιτικό κόστος.

Ωστόσο δεν αποκλείονται κάποιες μετακινήσεις (rotation) με  τον Κώστα Σκρέκα να αναλαμβάνει με χαρά άλλο κορυφαίο υπουργείο, απαλλαγμένος από τα καυτά θέματα της ακρίβειας και των επενδύσεων, αλλά και τον Δημήτρη Παπαστεργίου  να ‘πλησιάζει’ το υπουργείο Εσωτερικών στη σημερινή ή  την αναβαθμισμένη εκδοσή του.

Ακολουθήστε το trikalatroll.gr στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.