Η μαγευτική παραλία σε Ελληνικό νησί που θα κολυμπάτε μαζί με τα..γουρουνάκια!

gourounakia

Αν αγαπάτε τα γουρουνάκια και θέλετε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία κολυμπώντας πλάι τους, τότε το νησί Άτοκος είναι ο επόμενος καλοκαιρινός προορισμός σας.

Για εσάς που δεν έχετε ακούσει ξανά για το συγκεκριμένο νησάκι, αυτό που θα σας λέγαμε είναι ότι πρόκειται για ένα βραχώδες νησί στο Ιόνιο, έκτασης 4,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που εντάσσεται στο σύμπλεγμα των Εχινάδων νήσων και ανήκει διοικητικά στην Ιθάκη. Είναι επίσης μέλος της οικογένειας του δικτύου Natura 2000 διότι μπορεί να είναι ακατοίκητο από ανθρώπους, αλλά είναι το «σπίτι» σπάνιας θαλάσσιας χλωρίδας. Και όχι μόνο.

Το νησί Άτοκος ανήκει στην εφοπλιστική οικογένεια Τσάκου, τα μέλη της οποίας διοργανώνουν μια φορά το χρόνο ένα τραπέζι στην παραλία που ονομάζεται «One House Bay». Στην παραλία αυτή βρίσκεται και το μόνο κτίσμα του νησιού, ένα μικρό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη.

Όμως η παραλία αυτή δεν είναι μόνο για αυτό γνωστή. Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκε εκεί μια αγέλη από μαύρα γουρουνάκια που έχουν γίνει η απόλυτη ατραξιόν. Και πώς να μη γίνουν άλλωστε καθώς αυτά τα όμορφα πλάσματα είναι λατρεύουν τη θάλασσα και δεν χάνουν ευκαιρία για βουτιές. Αν τύχει να βρεθείτε εκεί, θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε μαζί τους -πάντα από απόσταση- στα καταγάλανα νερά, κάτι που πραγματικά είναι μοναδική εμπειρία. Για αυτό μάλιστα το λόγο η παραλία αυτή είναι πλέον γνωστή ως Greek Pig Beach.

Τα γουρουνάκια αυτά είναι υπέροχα. Όμως, όπως πρέπει να σεβόμαστε όλα τα ζώα, έτσι και σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να μην τα ενοχλούμε και να μην τους δίνουμε πράγματα να φάνε, τα οποία μπορούν να τα βλάψουν.

topetmou