Για τη προβολή και τη προώθηση παραδοσιακών προϊόντων στις διεθνείς αγορές άλλων χωρών, όπως η Μοτσαρέλα της Καμπανίας, τα τυριά του Τιρόλο ή ακόμη και η Γραβιέρα Νάξου, έκανε λόγο σήμερα σε ομήγυρη Τρικαλινός που ζει και εργάζεται σε μεγάλη πολυεθνική των τροφίμων στο εξωτερικό.
“Τη Φέτα Τρικάλων ή το Τρικαλινό λουκάνικο δεν το βλέπεις πουθενά, σε αντίθεση με άλλα Ελληνικά προϊόντα”, έλεγε χαρακτηριστικά.
Κι όμως η περιοχή μας εξάγει πάνω από το 50% της Φέτας, έχει τις περισσότερες και μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες στη χώρα, αλλά παρ΄όλα αυτά Γιορτή Φέτας και Τυροκομική Σχολή έχουν η Ελασσόνα και τα Γιάννενα.
Μήπως όλα τα προηγούμενα χρόνια Επιμελητήριο και φορείς του τόπου μας κάτι έκαναν λάθος ή μάλλον δεν έπραξαν τα στοιχειώδη και τα αυτονόητα..;