“Ιστορικός συμβιβασμός” Ν. Σακκά-Γ. Καϊκη για το άγαλμα του Στ. Σαράφη στην κεντρική πλατεία

437570888_476905698002860_5890129373965853579_n

Επήλθε τελικά συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών του νέου “εμφυλίου” για την θέση που θα καταλάβει ο άγαλμα του Στ. Σαράφη μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας.

Η ανακοίνωση της “ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” κάνει λόγο ουσιαστικά για “ιστορικό συμβιβασμό” μεταξύ των δύο πλευρών και είναι η εξής:

Ο ανδριάντας του Στρατηγού Στέφανου Σαράφη θα διατηρηθεί σε δεσπόζουσα θέση στην κεντρική πλατεία Τρικάλων

Μπροστά στην εξέλιξη των εργασιών στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική πλατεία των Τρικάλων) και στην ανακαίνιση του ζητήματος για τη μετατόπιση του ανδριάντα του Στρατηγού Στέφανου Σαράφη , πήραμε την πρωτοβουλία για συνάντηση με το δήμαρχο Τρικκαίων με σκοπό τη διευθέτηση του ζητήματος .

Στη συνάντηση ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης , δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Καΐκης , μετέφερε στο δήμαρχο την θέση του παραρτήματος Τρικάλων της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης –ΔΣΕ (ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ) για τη διατήρηση του ανδριάντα στο «κεντροβαρές» σημείο της κεντρικής πλατείας.

Ο δήμαρχος κ.Σακκάς ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για εξέταση του ζητήματος και συγκάλεσε σύσκεψη και αυτοψία με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο έργων.

Από την εξέταση όλων των δεδομένων και των αιτημάτων προέκυψε η δέσμευση του κ.δημάρχου ότι :

η νέα τοποθέτηση του αγάλματος – μετά την προσωρινή μεταφορά του σε ασφαλή χώρο λόγω εργασιών στην πλατεία- θα γίνει σε σημείο που θα συνεχίσει να “εκπέμπει το σεβασμό στη θέληση του λαού της πόλης για απότιση ξεχωριστού φόρου τιμής στον Τρικαλινό Στρατηγό της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης ,όπως εκφράστηκε και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί Δημαρχίας Αθανασίου Τριγώνη.”

Η νέα θέση του αγάλματος θα είναι ελάχιστα δίπλα από τη σημερινή, στο ίδιο κεντροβαρές σημείο, θα διατηρεί στο ακέραιο τα χαρακτηριστικά της δεσπόζουσας θέσης και θα εξυπηρετεί με τον καλλίτερο τρόπο την επισκεψιμότητά του

Τρίκαλα 23 Απρίλη 2024

Ακολουθήστε το trikalatroll.gr στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.