Ιθαγενείς απέκτησαν πρόσβαση στο Ίντερνετ και εθίστηκαν στα social και το πορνό

socialmedia porno

Η φυλή ιθαγενών Marubo στον Αμαζόνιο πρόσφατα απέκτησε πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω της Star Link του ‘Ελον Μασκ.

Μια απομακρυσμένη φυλή του Αμαζονίου, οι Marubo, απέκτησε πρόσφατα στο διαδίκτυο, χάρη στη Starlink του Έλον Μασκ, για να καταλήξει σχεδόν αμέσως να εθιστεί στα social media και την πορνογραφία, σύμφωνα με τους New York Times.

Ειδικότερα, η κοινότητα των 2.000 μελών Marubo στη Βραζιλία, που βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Ituí, βιώνει σημαντική πολιτιστική αναστάτωση μετά την άφιξη της υπηρεσίας γρήγορου διαδικτύου της Starlink εδώ και εννέα μήνες.

“Το διαδίκτυο έχει κάνει τους νέους μας τεμπέληδες”

“Αρχικά, όλοι ήταν ενθουσιασμένοι”, δήλωσε ο Tsainama Marubo, 73 ετών. “Αλλά τώρα, προκαλεί προβλήματα. Το διαδίκτυο έχει κάνει τους νέους μας τεμπέληδες, υιοθετώντας συμπεριφορές που δεν προέρχονται από την κουλτούρα μας”.

Οι Marubo, γνωστοί για τους αυστηρούς κοινωνικούς κανόνες τους, συμπεριλαμβανομένης της αποδοκιμασίας της δημόσιας επίδειξης στοργής, ανησυχούν για την επιρροή του διαδικτύου. Ο Alfredo Marubo σημείωσε αύξηση των νεαρών ανδρών που μοιράζονται πορνογραφικά βίντεο και επιδεικνύουν επιθετική σεξουαλική συμπεριφορά. “Ανησυχούμε ότι θα θέλουν να δοκιμάσουν αυτά που βλέπουν στο διαδίκτυο”, δήλωσε. “Οι άνθρωποι είναι τόσο απορροφημένοι στις οθόνες τους που παραμελούν τις οικογενειακές αλληλεπιδράσεις”.

Ακολουθήστε το trikalatroll.gr στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.